2014 Vom Sand Sauvignon Blanc Steiermark Sattlerhof

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 72301114
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Østrig
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Fantastisk som aperitif eller som ledsager til lette retter med fisk eller skaldyr.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til fem år fra høståret.

Beskrivelse

Vom Sand Sauvignon Blanc

Vom Sand Sauvignon Blanc fremstilles som navnet antyder af Sauvignon Blanc fra de mest sandede parceller i familien Sattlers marker. Fordi sand ikke er i stand til at oplagre varme på samme måde som sten, bliver marker med sandet jord meget hurtigt kolde når solen går ned, og det hurtige temperaturfald giver en friskhed og lethed, som klæder Sauvignon Blanc-druen utroligt godt. Vom Sand Sauvignon Blanc byder på en indtagende bouquet af citrus, æble og mineraler. Smagen er meget let, den nærmest synes at svæve over paletten, og eftersmagen er knitrende sprød.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 10-15 år
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til fem år fra høståret.
  • Anbefales til: Fantastisk som aperitif eller som ledsager til lette retter med fisk eller skaldyr.

Producent beskrivelse

Südsteiermark - et vinøst eldorado

Weingut Sattlerhof ligger Südsteiermark i det sydøstlige Østrig, hvor vinbønderne får lægmuskler som donkrafte på grund af det kuperede terræn. Jordbundsforholdene er meget omvekslende, med forekomster af skiffer og grus men også kalk- og mineralholdige rester af koralrev og skaldyr fra tertiærtiden, hvor området lå oversvømmet af hav. På grund af terrænet egner området sig ikke til stordrift, men for en ambitiøs vinbonde er Südsteiermark et eldorado af muligheder.

Weingut Sattlerhof

I 1965 familien grundlagde familien Sattler Weingut Sattlerhof. Allerede fra starten satsedes der behårdt på kvalitet, og Wilhelm Sattler påbegyndte sit pionerarbejde med at dyrke Sauvignon Blanc, hvilket dengang var uhørt. I dag er det almen viden at Østrigs bedste Sauvignon Blanc-vine dyrkes i Südsteiermark. Det er også almen viden, at Weingut Sattlerhof er en af Südsteiermarks allerbedste vingårde. Ejendommens produktion ledes i dag af Willi Sattler, som ligesom faderen satser kompromisløst på kvalitet.

Steirische Klassik og enkeltmarksvine

Familien Sattler fremstiller to serier af vine. Med Steirische Klassik- vinene fokuserer man på at få den enkelte druesort til at fremstå så rendyrket som overhovedet muligt. Og rendyrkede, dét er de - duften kan ofte minde om friskhøstede druer. Hertil kommer enkeltmarksvinene fra Kranachberg, Sernauberg og Pfarrweingarten, hvor målet er at lade vinmarken komme til orde, mens den anvendte druesort kun er en formidler af budskabet.