2014 Vespa Bianco Chard/Sauv Col Orientali Friuli Bastianich

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

DinVinGuide 92 point
Jamessuckling.com 94 point

Vin-Info

Varenummer: 69441114
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Friuli
Druesorter: 45% Chardonnay, 45% Sauvignin Blanc og 10% Picolit
Anbefalet til: Lyst fjerkræ, svinekød, fisk og skaldyr, risotto, lette pastaretter.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 6 år fra høståret..

Beskrivelse

Joe Bastianich

Bastianich er en ny vingård i Friuli. Den er grundlagt af amerikaneren Joe Bastianich, hvis familie udvandrede fra Istrien (lige syd for Friuli) efter 2. verdenskrig, da dette område blev indlemmet i det daværende Jugoslavien. Ligesom mange andre italienske familier, valgte familien Bastianich at slå sig ned i New York, hvor den med tiden blev et stort navn inden for restaurationsverdenen.

Den bedste del af Friuli

Familien Bastianich glemte aldrig de italienske rødder og traditionen for at dyrke vin. Derfor investerede Joe Bastianich i 1997 i en vingård i Colli Orientali, det bedste område i Friuli. Nogle af vingårdens vinstokke er exceptionelt gamle, over 60 år, hvilket giver vine med ekstra kompleksitet. Bastianich-vinene er gennemgående raffinerede og elegante, og de er skræddersyet til gastronomi på topniveau.

Bastianich Vespa Biancho

Vespa Bianco er flagskibet i Bastianichs produktion, skabt til at vise hvor god en hvidvin fra Friuli kan blive. Den består af lige dele Chardonnay og Sauvignon, med ganske lidt Picolit. Det er en vin med usædvanlig kompleksitet og en lang levetid. Vinen har en flot krydret bouquet af vilde blomster og lidt honning, en kraftig hvidvin med stor mineralitet og lidt citrus til at balancere den fede finish.

Anmeldelser

  • 92P - DinVinGuide Magazine februar 2018:" Elegant og harmonisk næse med kølig, rig og alligevel subtil aromaprofil og stor finesse. Fornem renhed, nydelig mineralitet og udsøgt teknik. Saftig, velkrydret, detaljerig, givende og delikat. Fornem vin. 13,5 pct."
  • 94P - James Suckling d. 21.11.16: "This is one of the best Vespas I have had in a long time. Medium-to full-bodied, linear and racy. Gorgeous and flavorful finish. Spice and almond undertones. Complex wine. Blend of chardonnay, sauvignon and picolit."
  • Druesorter: 45% Chardonnay, 45% Sauvignin Blanc og 10% Picolit
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 6 år fra høståret..
  • Anbefales til: Lyst fjerkræ, svinekød, fisk og skaldyr, risotto, lette pastaretter.