2014 Serbal Malbec Mendoza Bodega Atamisque

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet GODT KØB
Jamessuckling.com 90 point

Vin-Info

Varenummer: 24181314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Anbefalet til: Retter med okse- og lammekød, dyrevildt, modne oste.

Beskrivelse

Bodega Atamisque

Atamisque ligger i Uco Valley i Mendoza ved foden af de majestætiske Andesbjerge. Bodegaen ligger på jorde, der har været dyrket siden jesuiterne grundlagde Estancia Atamisque helt tilbage i 1608. I dag ejes Bodegaen af ægteparret John og Chantal Du Monceau. Selv vingården er bygget i 2006 og er en state-of-the-art facilitet, bygget til at frembringe topkvalitet her 1250 meter over havets overflade og fremstår meget smukt og falder perfekt ind i landskabet med sine skifertage. Bodegaen råder over meget gamle vinmarker med op til 80 år gamle vinstokke. Jordbundsforholdene er ideelle med skifer og granit med et overliggende lag sand og småsten, og klimaet er forholdsvist køligt. Vinifikationen foregår ved hjælp af tyngdekraften. Chantal du Monceau's bedstefar var vinbonde i Bourgogne og Bodegaens hovedinspirationskilde er da også elegance og ren frugt. Den berømte ønolog Roberto de la Mota, kendt fra Mendel, er konsulent på Atamisque, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Alle druer håndhøstes tidligt om morgenen for at bevare friskheden og køligheden og sorteres straks og der bruges kun de bedste franske egefade fra de berømte skove i Allier og Nevers i Frankrig. Bodegaen ejer også en top restaurant, hvor man naturligvis kan drikke vingårdens vine og spise f.eks ørred fra vingårdens eget dambrug.

Atamisque Serbal Malbec

Serbal Malbec bliver lavet af håndplukkede druer fra marker, som ligger ca. 1300 meter over havet. Vinen har en intens rubinrød farve. Duften er præget af røde frugter og vinen er elegant, med velafbalanceret struktur og masser af koncentration og længde.

Anmeldelser

  • 5 stjerner og GODT KØB - Ekstra Bladet d. 25.11.16: "Sorte bær i duften. En fydlig og krydret malbec med sorte kirsebær, rødt køb, peber og vanilje i smagen. Velbalanceret og pæn krydret i eftersmagen. Meget for pengene i denne."
  • 90P - James Suckling December 2015: "A subtle and delicious malbec with dark fruits and hints of black pepper. Medium to full body, fresh acidity and a delicious finish. Improving winery. Drink now."
  • 100% Malbec
  • Anbefales til: Retter med okse- og lammekød, dyrevildt, modne oste.