2014-Schlatter-Maltesergarten-Spätburgunder-Baden-Wassmer

2014 Schlatter Maltesergarten Spätburgunder Baden Wassmer

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Anmeldelser (3)

93 point
92 point

Martin Wassmer - tysk Pinot Noir i topklasse fra Baden

Baden er på mange måder et unikt vindistrikt. Området har site eget specielle klima og ligger beskyttet af bjerge på alle sider: Odenwald og Schwarzwald på den ene side og Vogeserne på den anden side. Det er med til at skabe Tysklands solrigeste og varmeste klima med temperaturer, der nærmer sig middelhavsområdet.

Markgräferland - Tysklands Toscana

Baden har et meget varieret og spændende terroir (jordbundsforhold) med både ler, vulkanske aflejringer, forvitret granit og kalkaflejringer. Vinproduktionen i regionen Markgräpflerland, hvor Martin Wassmer ligger går tilbage til romertiden og kulturen, maden og vinene givet Baden navnet Tysklands Toscana. Weingut Martin Wassmer har 23 ha. med mange meget gamle vinstokke (over 50 år).

Inspiration fra Bourgogne

Verdens bedste Pinot Noir vine kommer fra Bourgogne og ikke i mindst fra Côte d'Or omkring Beaune. Martin Wassmer er af indlysende grunde meget inspireret af de store Bourgognevine, hvilket afspejles i valget at f.eks. franske egetræsfade.

Ros i Falstaff magazine og andre tyske medier

Ligesom mange andre tyske topproducenter eksporteres der ikke meget, da næsten hele produktionen huritgt bliver solgt og drukket i Tyskland. De tyske vinskribenter er dog ikke i tvivl, både Gault & Millau og Falstaff, Tysklands måske vigtigste vinblad, roser vingården og Falstaff har givet op til 93P.

Schlätter Maltesergarten Spätburgunder Baden

Flot ren duft af røde kirsebær og brombær med strejf af cacao, kaffe, lette ristede og krydrede noter fra fadet samt fin mineralitet. Saftig vin der på en og samme tid har kraft men også stor elegance. Dybe noter af mørk bærfrugt samt diskrete noter af vanilje og krydderi. Medium fyldig med en smuk, lang og meget aromatisk smag der afsluttes af noter af skovbund og trøfler. Server gerne let afkølet ved 16-18 grader.