2014 Sancerre Blanc Cote de Marloup Domaine Bernard Fleuriet

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

La Revue du Vin de France 16,5 point

Vin-Info

Varenummer: 22961114
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
Fadlagring: Æggeformede betontank.

Beskrivelse

Domaine Bernard Fleuriet Sancerre og Menetou-Salon

Domaine Bernard Fleuriet var tidligere en stor landbrugsejendom med forskellige afgrøder som korn og majs. Bernard Fleuriet havde dog altid haft passionen for regionens vine, og besluttede sidste i 1980'erne at lave ejendommens jordbundsforhold kortlægge med henblik på at plante vinstokke på de bedste marker. Det er nu resulteret i 20 ha. Sancerre og 3 ha. i Menetou-Salon. Besiddelserne er fordelt på 35 parceller og på de 3 mest berømte terroirs i Sancerre flintesten (silex), kalk (terre blanches) og småsten (caillottes). Alle parceller ligger på sydøstvendte eller sydvendte skråninger. I dag laves vinene af sønnen Mathieu Fleuriet, og han laver barberblads skarpe vine med fokus på terroir.

Sauvignon Blanc og Pinot Noir

Sauvignon Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Pinot Noir kongen blandt de røde. I kultur og landskab mærker man slægtskabet med Bourgogne og det slår også igennem i vinene, naturligvis især i Sancerre rouge.

Topmoderne produktion, snart økologisk

Domaine Bernard Fleuriet har investeret meget i en helt ny, topmoderne kælder, blandt andet har man fået de nye, æggeformede betontanke som mange store ønologer sværger til. Hele vinifikationen er opbygget efter tyngdelovens principper og markerne har i en årrække været drevet efter økologiske principper (under konvertering - fuldt certificeret fra årgang 2016).

Côte de Marloup Sancerre Blanc

Denne Cuvée er lavet på druer fra Domainets ældste vinmarker, fortrinsvis på sydvendte skråninger. De lokale beretter om gamle legender med troldkvinder og féer, men i dag ser det mere ud til at trolddommen er flyttet over i vinglasset. Farven er svagt lysgul, næsten klar, bouqueten byder på antydning af hyldeblomst og grønne stikkelsbær. Smagen er meget frisk og intens med flot energi og med fine noter af limefrugt og mineralske facetter.

Anmeldelser

  • 16,5/20P - La Revue du Vin de France oktober 2016: "Élevé en oeuf béton puis en cuves, ce sancerre blanc dense et vigoureux présente du gras, du volume et offre une magnifique persistance citronnée."
  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
  • Fadlagring: Æggeformede betontank.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.