2014 San Polo Governo IGT Toscana (Allegrini)

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Finansbureauet.dk
Ekstra Bladet
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 62551314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: Sangiovese med mindre mængder Merlot og Canaiolo
Anbefalet til: oksekød og svinekød med kraftig sauce gerne med sødmefyldt tilbehør såsom svesker og chutney, vildt og and
Fadlagring: 10 måneder på små franske egetræsfade

Beskrivelse

San Polo Governo IGT Toscana (Allegrini)

Den traditionelle gæringsmetode kaldet Governo all'uso toscano, består af en langsom gengæring af vinen tilsat delvist tørrede druer. Denne metode giver en spændende kombination af friske røde bær, tørret frugt og frugtkompot i duft og smag. Vinen har en flot struktur, bløde tanniner samt en lang og dvælende finish. Gengæringen med de delvist tørrede druer giver vinen en let sødme som gør vinen særdeles velegnet til kraftfulde retter med f.eks. vildkød med kraftig sauce og sødmefuldt tilbehør eller grillet kød med sødlig marinade.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 14.03.16: "Italiensk pleaser med let støvet næse med noter af læder og indbydende opulent mund med intensive rosinnoter holdt i elegant stil med et subtilt sødmefuldt præg i eftersmagen."
  • 5 stjerner - Ekstra Bladet d. 11.03.16: "En saftig og ganske fyldig vin med kirsebær, mynter, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Velbalanceret og selvom den ikke er voldsom dyb fungerer den flot."
  • 5 stjerner - Kanonvin til spotpris - Fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 10.01.16: "Violet. Duften har røde kirsebær og mørke nuancer med en dybt krydret bund. Kaster lidt parfumerede noter af sig efter lidt tid i glasset. Smagen er meget sødmefuld og fed med røde kirsebær, cedertræ, krydrede nuancer og fed, fed stil med masser af frugt, præcis frugtsyre og energi og saftighed. Det er en rigtig flot vin med masser af saft, kraft og energi. Det er utroligt lækkert. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen."
  • Druesorter: Sangiovese med mindre mængder Merlot og Canaiolo
  • Fadlagring: 10 måneder på små franske egetræsfade
  • Anbefales til: oksekød og svinekød med kraftig sauce gerne med sødmefyldt tilbehør såsom svesker og chutney, vildt og and

Producent beskrivelse

San Polo - Brunellohus med fantastiske markbesiddelser

San Polo er en smuk ejendom højt beliggende (ca 450m over havet overflade) i den sydøstlige del af Montalcino i Podernovi, som er et af de allerbedste områder for Sangiovese druen i hele DOCGen. Ejendommen har over 16 hektar vinmarker heraf 8 ha. hvor der produceres Brunello di Montalcino DOCG - resten er dedikeret til Rosso di Montalcino og IGT vine. Vinmarkerne på San Polo blev plantet mellem 1990 og 2000, og de første vine blev produceret i 1997. Udover Sangiovese, dyrkes der også Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc. Alle vinmarkerne har en høj beplantningstæthed, som giver mindre og mere koncentrerede druer. Den høje beliggenhed medvirker til at vinene både har kraft og elegance.

Ejet af Allegrini familien

Det allerede højt ansete Brunellohus blev købt af Allegrini familien (berømt Amaroneproducent) i 2007. Med store investeringer i vinmarker og kælder, Allegrinis store erfaring med vinproduktion på højt niveau og San Polos fremragende terroir, er kvaliteten kun gået op ad lige siden.

Fokus på kvalitet med respekt for naturen

Vinproduktionen hos San Polo tager udgangspunkt i kvalitet og miljøvenlig, bæredygtig drift. I stedet for kunstgødning, plantes der kvælstofrige planter mellem rækkerne for at forbedre jorden og den nye moderne underjordiske vinkælder er integreret i landskabet og anvender vedvarende ressourcer såsom jordvarme og solenergi. Man har desuden hyret den berømte italienske ønolog Riccardo Cotarella som rådgiver. Det ultimative mål er at maksimere udtrykket af San Polos unikke bakketop-terrior i vinene og samtidig bevare det for fremtidige generationer.