2014-Saint-Aubin-1.-Cru-Les-Charmois-Sylvain-Morey

2014 Saint Aubin 1. Cru Les Charmois Sylvain Morey

DKK 429,95
pr. fl. v/12 flasker 519,95   pr. flaske

Domaine Sylvain Morey - nyt domaine i Chassagne-Montrachet med gamle vinmarker Syvlain Morey er søn af Jean-Marc Morey og broder til Caroline Morey, hvis vine Philipson Wine også importerer og sælger. Caroline og Sylvain delte det hæderkronede fædrene Domaine i 2013 og 2014 er Sylvains første årgang. Familien Morey er en gammel Bourgognefamilie og der er flere producenter med navnet Morey, alle sammen i og omkring Chassagne-Montrachet og Saint- Aubin. Sylvain Morey har mindre end 3 ha. vinmarker og der er derfor tale om meget beskedne mængder. Sylvain ejer endvidere Luberon domainet Bastide Du Claux, som han grundlagde i 2002.

Berømte appellationer i forsvindende små mængder

Mens det fædrene Domaine Jean-Marc Morey er meget traditionelt, grænsende til det rustikke, så har Sylvain Moreys taget det bedste fra faderens tid og kombinerer tradition med det mere moderne. Vinene er flotte og ekspressive, de står rankt og præcist og der er maksimal fokus på terroir og frugt, alt sammen bundet op omkring elegance og finesse. Sylvain Moreys vine kommer fra bittesmå parceller med gamle vinstokke i appellationerne Chassagne-Montrachet, Santenay og Saint Aubin. Mængderne er uhyre små og eftertragtede.

Saint Aubin 1. Cru Les Charmois Sylvain Morey

Saint-Aubin grænser op til de berømte hvidvinsområder Chassagne- Montrachet og Puligny-Montrachet og er mest kendt for hvidvine. Saint- Aubin opnår ikke helt den samme kompleksitet og mineralitet som de berømte naboer, men for meget færre penge kommer man meget tæt på. En fyldig og dog meget elegant og frisk vin med masser af kalket mineralitet.