2014 Rosso di Montalcino DOC Tenuta di Fossacolle

DKK 119,95
pr. fl. v/12 flasker 144,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 65531314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 100% Sangiovese Grosso
Anbefalet til: Rødt oksekød, lammekød, , modne oste
Drikkemoden: Nu og 5 år frem
Fadlagring: 10 måneder i to og tre år gamle barriques

Beskrivelse

Rosso vs. Brunello di Montalcino

Druerne til Fossacolles Rosso di Montalcino kommer fra præcis de samme marker, som husets Brunello di Montalcino, og begge vine fremstilles af 100% Sangiovese. Den eneste forskel mellem de to vine er, at Rossoen fadlagres 10 måneder mens Brunelloen skal ligge 24 måneder på fad. Segio Marchettis Rosso di Montalcino fremstår som en elegant og tidlig drikkemoden Brunello.

Fossacolle Rosso di Montalcino

Fossacolles Rosso di Montalcino byder på en indtagende nuancer af modne bær og noter af cedertræ, ristet kaffe, vanille og engelsk lakrids. Smagen er elegant og meget ekspressiv, og munder ud i en lang harmonisk finish med strejf af mineraler. En bragende flot Rosso di Montalcino!

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Sangiovese Grosso
  • Fadlagring: 10 måneder i to og tre år gamle barriques
  • Drikkemoden: Nu og 5 år frem
  • Anbefales til: Rødt oksekød, lammekød, , modne oste

Producent beskrivelse

Sergio Marchettis egen Brunello-vingård

Sergio Marchetti er kendt som en af Italiens dygtigste vinkældertroldmænd, og hans vartegn er koncentrerede, mørke og ekstraktrige vine. Sergio stod tidligere for produktionen på Tenuta di Argiano (kendt for Brunello di Montalcino og supertoscanererne Non Confunditur, Soleno og Suolo. I dag fokuserer Sergio Marchetti 100% på hans egen families vingård, Tenuta di Fossacolle.

Tenuta di Fossacolle

Tenuta di Fossacolle er en lille ejendom i den sydlige ende af Montalcino-appellationen. Ejendommen besidder mikroskopiske 2,5 hektar vinmarker, hvilket er helt efter Sergio Marchettis ønske - hvis han ikke kan bese og pleje samtlige vinstokke hver dag, mener han ikke at han kan opnå den ønskede kvalitet. I kælderen eksperimenteres der med lagring på franske barriques, hvilket givetvis bidrager til den silkeagtige og generøse stil, som kendetegner Fossacolles vine.