2014 Roda Reserva Rioja

DKK 249,95
pr. fl. v/12 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Timatkin.com 93 point
Jamessuckling.com 93 point

Vin-Info

Varenummer: 56291314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rioja
Druesorter: 82 % Tempranillo, 12% Garnacha, 6% Graciano
Anbefalet til: Lam, oksekød, fuglevildt, modne oste
Drikkemoden: Nu og 10 år frem
Fadlagring: 24 mdr

Beskrivelse

Håndsorteret topkvalitet

Bodegas Roda dyrker sine druer i ca 500 meters højde, på tre nøje udvalgte marker. Vinstokkene er plantet ekstremt tæt, således at hver vinstok yder et meget lille udbytte af højeste kvalitet. Bodegas Roda var den første vingård i Rioja, som installerede borde til håndsortering af de høstede druer, og der kasseres med hård hånd. Roda fremstiller fire vine; Sela, Roda, Roda I og Cirsion.

RODA: Den mest charmerende side

Efter kvalitetssorteringen inddeles druerne efter stil. De druer, som giver blødhed og umiddelbar frugt anvendes til vinen RODA. RODA er således ikke en "andenvin", men afspejler blot den mest charmerende side af ejendommens vine. RODA fremstilles ikke af 100% Tempranillo; For at øge vinens umiddelbare charme tilsættes en dosis Garnacha, og Graciano-druen tilsættes i lidt mindre mål for at gøre vinen ekstra intens.

Blødhed og forførende frugt

RODA byder på en indtagende intens bærnæse med nuancer af kirsebær og solbær. Smagen er blød og forførende frugtig med et krydret strejf. Eftersmagen er perfekt afrundet og munder ud i en let mineralsk finish.

Anmeldelser

  • 93P - Tim atkin Rioja Special Report 2019:" Only bush vines that are older than 30 years are used to produce this cuvée of Tempranillo with 7% Graciano and 3% Garnacha, sourced from 20 different parcels. Savoury, precise and refreshing with the acidity and balance that are typical of the cooler 2014 vintage."
  • 93P - James Suckling 02.08.2018:" A fresh and very precise 2014 with dark berries, fresh flowers and basil. Wild strawberries, too. Medium body, ultra-fine tannins and a clean finish. Drink now."
  • Druesorter: 82 % Tempranillo, 12% Garnacha, 6% Graciano
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: Over 30 år
  • Fadlagring: 24 mdr
  • Drikkemoden: Nu og 10 år frem
  • Anbefales til: Lam, oksekød, fuglevildt, modne oste

Producent beskrivelse

Bodegas Roda

Bodegas Roda er opkaldt efter grundlæggernes navn, familien ROtllant- DAurella. Vingården blev grundlagt i 1987, og vakte stor opsigt fra første dag. Fremfor at konkurrere på de samme parametre som Riojas andre vine, har Bodegas Roda skabt en ny elegant, intens og kompleks stil, som afspejler helt nye dybder i Riojas vine. Roda er mest berømt for verdensklassevine fra Rioja, men har også siden 2008 en vingård Bodegas La Horra i Ribera del Duero, som allerede har vist meget flotte resultater, samt en mindre, meget anerkendt produktion af olivenolie fra Mallorca og Emporda, hvor især Dauro olien er blevet berømmet og indgår som fast inventar i den årlige Nobelprismiddag i Stockholm. Bodegas Roda dyrker i Rioja sine druer i ca 500 meters højde, på tre nøje udsøgte marker. Vinstokkene er plantet ekstremt tæt (4.500 pr hektar) således at hver vinstok yder et meget lille udbytte af højeste kvalitet. Vingården er endnu ikke 100% selvforsynende med druer, så der opkøbes hvert år et kvantum fra faste topleverandører. Kun druer fra minimum 30-årige vinstokke, som vokser på fattig jord med perfekt soleksponering, kan komme i betragtning. Bodegas Roda er desuden notoriske for den minutiøse sortering alle druer skal gennemgå, inden de når til vinpressen. Bodegas Roda producerer 4 kvaliteter: Roda I, Roda, Sela og Cirsion RODA inddeler sine druer i 4 kategorier: De som giver kraftig strukturerede, højintense vine til lang tids lagring anvendes til RODA I. De som giver blødhed og forførende frugtighed anvendes til RODA. RODA er således ikke en "andenvin", men afspejler blot en anden stil af RODA. For at styrke vinens umiddelbare charme og ekspressivitet, tilsættes RODA en dosis Garnacha. Sela er vingårdens vin på forholdsvis unge vinstokke og Cirsion er Bodegas Rodas ultimative kultvin, som har fået op til 98 point af Robert Parker. I 2018 blev vinene fra Spanien opdelt i Cru, som man kender det fra Frankrig, af Tim Atkin. I den forbindelse blev Roda kategoriseret som en 1. Cru.