2014 Petit Chablis Vibrant La Chablisienne

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Politiken
Spis Bedre Anbefalet
Smag og Behag

Vin-Info

Varenummer: 22241114
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Nu og 3 år frem

Beskrivelse

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis-distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer. Der er knivskarpt fokus på kompleksitet, elegance og holdbarhed, og dét endda til overordentligt fornuftige priser. La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling! Selvom betegnelsen "Petit Chablis" måske kunne lyde lidt nedsættende, gemmer der sig et væld af gode oplevelser i denne appellation. I alt 1.800 hektar er kvalificerede til at producere Petit Chablis, men kun 200 hektar er opdyrkede - det er kun appellationens bedste marker der udnyttes, så kvaliteten er strålende og prisen er forbløffende lav.

La Chablisiennes Petit Chablis kendetegnes ved sin bleggyldne kulør og en indtagende frisk bouquet af hyldebær, mineraler og æble. Smagen er smækker og middelfrugtig med en let cremet finish med toner af eksotisk citrus. Et fund!

Anmeldelser

  • 5 glas - Politiken d. 22.11.15: "Crispy og frisk næse - mineralsk og let røget. Let, slank og syrerig smag - kølig og afdæmpet. Koldklimachardonnay med fin renhed - ikke så megen kompleksitet. Men god for, hvad den er. Fin til rå fisk."
  • Anbefalet i Spis Bedre oktober 2015: "Dejlig mineralsk næse med saftspændte grønne æbler, æblekerner og citrusskal. Masser af grønne æbler og saftig grape, friske hasselnødder i smagen sammen med en god mineralitet fra den kalkfyldige jord, vinen er dyrket på. En god økologisk ambassadør fra en af Chablis-områdets bedste afsendere, kooperativet Chablisienne, med flot rankhed og et klædeligt svagt oxideret præg, der normalt ikke er kendetegnet for disse vine. Naturlig personlighed, der varmt kan anbefales."
  • 5 stjerner - Smag og Behag oktober 2015: "Dejlig mineralsk næse med saftspændte grønne æbler, æblekerner og citrusskal. Masser af grønne æbler og saftig grape, friske hasselnødder i smagen sammen med en god mineralitet fra den kalkfyldige jord, vinen er dyrket på. En god økologisk ambassadør fra en af Chablis-områdets bedste afsendere, kooperativet Chablisienne, med flot rankhed og et klædeligt svagt oxideret præg, der normalt ikke er kendetegnet for disse vine. Naturlig personlighed, der varmt kan anbefales"
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Nu og 3 år frem
  • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.

Producent beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.