2014 Nino Franco Valdobbiadene Superiore di Cartizze

DKK 249,95
pr. fl. v/12 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (5)

Gastro 90 point
Den korte avis
Vinhulen
Champagne and Sparkling Wine World Championships Guld
Champagne and Sparkling Wine World Championships Best in Class

Vin-Info

Varenummer: 46161514
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Veneto
Druesorter: 100% Glera, (kaldet Prosecco).
Anbefalet til: Frugttærter, panettone, biscotti, vaniljeis med jordbær, aperitif og til sushi

Beskrivelse

Cartizze Prosecco

Cartizze er et lille stykke jord i hjertet af Prosecco området med sin egen appellation: Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze DOCG. Det er en lille juvel på kun 106 ha midt på de stejleste bakker. Området leverer de bedste druer i Valdobbiadene og Cartizze vinene herfra er derfor meget eftertragtede. Nino Francos Prosecco Cartizze er et flot match til det søde køkken. Smuk klar hø-gul farve med en meget delikat aromatisk og parfumeret duft af tropiske frugter. Let sødmefuld i smagen med generøs frugt og en flot ren druesmag.

Anmeldelser

  • 90P - Gastro august 2016: "Cartizze er en lille bjergtop midt i prosecco-havet nord for Treviso. Typisk de senest høstede druer i området og med dybere modenhed end standardprosecco. Egen DOCG og Nino Franco har været i gamet siden 1919. Enkelte producenter vælger flaskegæring, men Nino Franco holder fast i tankmetoden, hvor boblerne bliver knapt så fine som ved flaskegæringen, men glera-druens friskhed bevares. Lad dig ikke narre af ordet "dry" på etiketten. Her er mere end 25 g restsukker, så frygt ikke skarpheden fra champagnen, sekt eller sparklere på chardonnay. Forbavsende mineralsk og lugt af ferskenskind. Uforlignelig aperitif eller vov dig ud i sammensætning til mildt sødlige nordiske grøntsagsdesserter og direkte mesterlig til topsushi."
  • 6 stjerner - denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 16.09.15.
  • De maksimale 3 glas - Vinhulen.dk d. 06.09.15: "Lys strågul. Helt frisk duft med citrus og florale noter i meget intens duft. Der fornemmes også blyantspids og pære. Smagen er let sødmefuld med citrus, pære, abrikos og fast frugtsyre - dog med fin blødhed i massiv og velkomponeret smag. Ganske enkelt imponerende. Drik 2015-2019."
  • Guldmedalje og Best in Class (Prosecco Dry) - The Champagne & Sparkling Wine Championships 2015.
  • Druesorter: 100% Glera, (kaldet Prosecco).
  • Restsukker: 27 gr/l
  • Anbefales til: Frugttærter, panettone, biscotti, vaniljeis med jordbær, aperitif og til sushi

Producent beskrivelse

Nino Franco - Prosecco i verdensklasse

Den italienske eliteproducent af prosecco Nino Franco blev grundlagt i 1919 og er beliggende ved foden af foralperne i Veneto regionen i Norditalien. Vingården er en af de ældste i Valdobbiadene. Bedstefader Antino grundlagde vingården, sønnen Nino udvidede og barnebarnet Primo (den nuværende ejer) forbedrede og moderniserede hele produktionen, stærkt inspireret af de store franske Champagner. Primo Francos hensigt er at vise at Prosecco er anderledes end Champagne, men ikke nødvendigvis dårligere.

Konstant søgen efter topkvalitet

Siden midten af 1980'erne har Primo Franco fokuseret på eksport og på kun at producere Prosecco og kun den bedste kvalitet, hvilket ikke var traditionen i området dengang, hvor man mere satsede på volumen. Vingården ejer i dag selv vinmarkerne til deres topvine, mens at man forpagter en hel del vinmarker hos lokale vinbønder, og derved kan styre hele produktionen hen mod den ønskede kvalitet.

3 glas producent i Gambero Rosso, ros hos Parker

Nino Franco har naturligvis ofte fået de eftertragtede, maksimale 3 glas i Gambero Rosso, den italienske vinbibel.. Parkers Wine Advocate skrev i februar 2012: "There is an understated richness that is hard to fully describe. This is far from easygoing Prosecco, rather it is wines loaded with character and personality." Nino Franco har været omtalt i alle denne verdens kendte vinblade fra Wine Spectator til italienske Veronelli.

Cuvée Primo Franco fylder 30 år i 2014

I 2014 fejrer Nini France 30 års jubilæum for Cuvée Primo Franco, en af de allerførste kvalitets Proseccoer.