2014-Mazy-Chambertin-Grand-Cru-Domaine-Frédéric-Esmonin

2014 Mazy-Chambertin Grand Cru Domaine Frédéric Esmonin

DKK 1.195,00
pr. flaske

Anmeldelser (1)

92 point

Familiedrevet domaine i Gevrey-Chambertin

Lille, familiedrevet domaine beliggende i Les Estournelles i Gevrey- Chambertin. Man råder over blot 10 ha. og laver desuden nogle få vine under négociant label på købte druer. Indtil 1987 blev hele produktionen solgt til négocianter som Leroy og Jadot og nogle af Leroys mest berømte vine fra 1950'erne stammer efter sigende fra Domaine Frédéric Esmonin.

Ejer af flere berømte marker

Familien Esmonin ejer sammen med Louis Jadot størstedelen af 1. Cru Gevrey-Chambertin marken Estournelles St.Jacques, som er højtbeliggende på skråningen, men er sydvendt og får masser af sol. Esmonin ejer også en lille parcel af Grand Cru marken Ruchottes-Chambertin lige under Armand Rousseau's Clos des Ruchottes. Domainet er en en lille perle med blot 7 ha vinmarker i alt

Naturlig winemaking fra en berømt familie

Frédéric Esmonins fader er stadig aktiv i driften af Domainet, og familien er en af de gamle og kendte i Gevrey-Chambertin, f.eks. er Sylvie Esmonin kusine til Frédéric. Domaine praktisere "lutte raisonnée" dvs. at man ikke bruger kemilkalier og tilsætningstoffer, men man vi ikke lade sig certificere økologisk. Markerne pløjes med hest og al kompost er økologisk.

Gode ratings hos Burghound og Tanzer og Vinous

"Esmonin is becoming one of the most consistent, high quality producers in Gevrey." skriver Stephen Tanzer. 2011 årgangen fik op til 93 point af Tanzer og det samme fik 2011 i Burghound.og med årgang 2014 og 2015 er Frédéric trådt ind i mesterklassen med op til 94P fra Vinous (Stephen Tanzer og Antoni Galloni).

Mazy-Chambertin Grand Cru

Mazy-Chambertin ligger på en bakkeskråning og jordbunden er fuld af kalksten og ler. Vinen fremstår flot rubinrød i glasset og duften er rig på ung bærfrugt med nuancer af hindbær, solbær og et strejf af skovbund. Smagen er flot struktureret med en superb balance mellem moden frugt og runde tanniner. Eftersmagen er rig på saft og kraft - en flot og finesserig Mazy-Chambertin.