Tilbud

2014 Lindes de Remelluri San Vicente Rioja

SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  30-09-2019

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jamessuckling.com 96 point

Vin-Info

Varenummer: 55291314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rioja
Druesorter: Tempranillo, Garnacha, Graciano og Viura
Anbefalet til: Retter med oksekød, lam, kraftigt svinekød og fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelse og mindst 5 år fra høståret
Fadlagring: 12 mdr. på 75% franske og 25% amerikanske egefade.

Beskrivelse

Remelluri - Slotsaftappede vine fra Riojas ældste vingård

I 1967 grundlagde familien Rodriguez den moderne version af Remelluri, det højest beliggende vinslot i Rioja. Vinslottet, der kan føre sin historie tilbage til 1596 og dermed er Riojas ældste, blev det første i Rioja, som udelukkende fremstillede slotsaftappede vine på druer fra egne marker; et princip, som Rodriguez-familien havde tilegnet sig fra Cru Classé-slottene i Bordeaux. På denne måde sikrede de sig fuld kontrol fra vinstok til aftapning, og dermed kunne de fremstille Rioja på et hidtil ukendt kvalitetsniveau.

Telmo Rodriguez - "enfant terrible" vender hjem

Telmo Rodriguez var i nogle år familiens "fortabte søn" og skabte sig et navn i eget firma som en af spaniens ubestridt bedste winemakere med et unik blik for at skabe dybt originale vine til overkommelige priser, men i 2010 bad familien Telmo Rodriguez om at overtage driften af familiens vinslot. Telmos "lærepladser" tæller blandt andet Petrus i Pomerol, Guigal i Rhône, Cos d'Estournel i Saint-Estèphe og Dominus i Californien. Telmos filosofi har gjort at Remelluris marker i dag er under omlægning til økologisk dyrkning, og det er hans hensigt at følge op med en certificeret biodynamisk produktion. Telmo satser også på at eksportere vinene og ikke kun satse på det spanske marked, der desværre er i dyb, økonomisk krise. I 2018 blev vinene fra Spanien opdelt i Cru, som man kender det fra Frankrig, af Tim Atkin. I den forbindelse blev Remelluri kategoriseret som en 1. Cru.

Lindes de Remelluri San Vicente Rioja

Lindes betyder grænser på spansk. Det er en vin lavet på de bedste druer fra producenter omkring Remelluri - fra det berømte Rioja område og San Vicente de La Sonsierra Rioja Alta. Vinen har Riojas klassiske egenskaber med en elegant bouquet af rød bærfrugt og noter af vanilje samt krydderier. Smagen er raffineret og intenst elegant med antydning af røde bær og sveskeblomme.

Anmeldelser

  • 96P - James Suckling:" Some richer, darker and deeper fruit character with plums, blackberries and a dark, earthy streak. The tannins are more upright, more elevated, and the fruit is richer and darker than in the Labastida. This has real presence, grip and energy. Try from 2021."
  • Druesorter: Tempranillo, Garnacha, Graciano og Viura
  • Fadlagring: 12 mdr. på 75% franske og 25% amerikanske egefade.
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og mindst 5 år fra høståret
  • Anbefales til: Retter med oksekød, lam, kraftigt svinekød og fjerkræ.