2014 Langhe Nebbiolo Cantina Terre del Barolo

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Den korte avis
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 68471314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Anbefalet til: Alle kødretter, pastaretter, charcuterie, risotto ...
Drikkemoden: Nu og 5 år frem
Fadlagring: Ingen, lagrer i ståltank og cementtank for at bevare friskheden

Beskrivelse

Cantina Terre del Barolo kvalitetskooperativ i Barolo

Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over. Produktionen er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Cantina Terre del Barolo er et kvalitetskooperativ med 650 ha. vinmarker i nogle af de bedste områder, så som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolobyer Alba og Castignlione Falletto og man satser på de klassiske Piemontevine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo.

Berømte Single Vineyards og value-for-Money

Cantina Terre del Barolo ejer en perlerække af berømte Single Vineyards så som Ravera, Castello, Rocche di Castiglione, Monvigliero, Bussia bare for at nævne nogle af dem. Det er vine lavet på traditionel vis og der er kort og godt tale om klassisk Barolo til halvdelen af pris af hvad sådanne vine koster hos mere berømte producenter.

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har Terre del Barolo skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Langhe området. Udvalgte lots af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno, Bussia i Monteforte og Castello i Grinzane Cavour. Vinene vinificeres i de traditionelle, mellemstore egetræsfade (600L) og er produceret i et stærkt begrænset antal. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Terre del Barolos medlemmer formår.

Ros fra James Suckling

I oktober 2017 fik Cantina Terre del Barolo et længe ventet internationalt gennembrud hos James Suckling, som gav hele 93P til Castello, Ravera, Bussia, Monvigliero og Vignarionda samt 94P til Rocche di Castiglione, alle i Arnaldo Rivera serien.

Nebbiolo Langhe, Terre del Barolo

Denne "baby-Barolo" byder på en fin bouqet af modne bær, et strejf af trøffel og lidt krydderier, en blød og afbalanceret smag med den typiske, lidt tanniske Nebbioloafslutning. Vinen er drikkeklar nu og 5 år frem, kan ligge længere under optimale lagringsbetingelser.

Anmeldelser

  • 6 Stjerner - DenKorteAvis 15.02.2017:" Det er sjældent at få en rabat på 63%, når man køber vin, men vinhandler Christian Philipson fejrer, at det er 15 år siden, at han med økonomisk succes lagde sin forretning ud på nettet. Vinen er fremstillet af Barolo-druen Nebbiolo og byder på en dejlig bouquet af moden frugt og en fyldig smag, som munder ud i en lang finale."
  • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 26.09.16: "Delikat Nebbiolo i overraskende tilgængelig stil med fin frugtfylde. Næse med svagt røgpræg og noter af friskkværnet peber og let støvet mund med faste tanniner omkranset af let sødmefulde frugtnoter i retning af blommer og svesker."
  • Druetype: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: Ingen, lagrer i ståltank og cementtank for at bevare friskheden
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Anbefales til: Alle kødretter, pastaretter, charcuterie, risotto ...