2014 La Cervaia Rosso Toscana IGT Rossetti *

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 61271314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 80% Sangiovese, 20% Syrah
Anbefalet til: okse- og svinekød, charcuteri, pizza, pastaretter, buffet

Beskrivelse

La Cervaia Rosso Toscana IGT Rossetti

Druerne håndhøstes og gæres i temperaturkontrollerede ståltanke i ca. 12 dage. Vinen hviler derefter 6 måneder, hvorefter den får lov til at ligge yderligere 1-2 måneder på flaske inden frigivelse. Flot klar rubinrød farve med violet kant. Duft af rød moden frugt. Frugtig og lækker blød toscaner med god fylde og frisk velbalanceret syre. En super alsidig madvin der leverer overraskende meget kvalitet til prisen. Ideel til festlige lejligheder.

Anmeldelser

  • Druesorter: 80% Sangiovese, 20% Syrah
  • Anbefales til: okse- og svinekød, charcuteri, pizza, pastaretter, buffet

Producent beskrivelse

Top value fra Toscana

Rossetti er beliggende i hjertet af Toscana og er kendt som specialister i charmerende vine fra hele Toscana og for altid at leverer top value til prisen år efter år. Vinhuset arbejder tæt sammen med en lang række vinbønder i området og vinificerer druerne med stor dygtighed i deres topmoderne kældre. Rossetti's Toscana Rosso har betegnelsen IGT, Indicazione Geografica Tipica, en vinkategori der blev indført ved lov i Italien i 1992. Her har producenten mulighed for at lege lidt mere, end indenfor den mere strikse Chianti lovgivning, bl.a. ved at kunne tilsætte små mænger internationale druer som f.eks. Syrah, Merlot og Cabernet Sauvignon, hvilket kan tilføre spændende nuancer i vinene.

Toscana

Toscana er at af Italiens mest berømte vinområder og hjemsted for de berømte supertoscanere som f.eks. Sassicaia. I det smukke bakkede toskanske landskab ligger vinmarkerne på solrige skråninger i en højde fra 150 til 500 meter over havets oveflade. Klimaet er optimalt til dyrkning af vin og især Sangiovese druen har optimale betingelser her.