2014-Fixin-La-Cocarde-Domaine-Pierre-Gélin

2014 Fixin La Cocarde Domaine Pierre Gélin

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Domaine Pierre Gélin, kultvine fra Fixin og Gevrey

Dette lille, familiedrevede domaine ligger i den nordlige del af Côte- de-Nuits i byen Fixin. Det er grundlagt i 1925 af Pierre Gélin, drives i dag af sønnen Stéphen Gélin og dennes søn Pierre-Emmanuel. Den sidstnævnte har arbejder efter at gøre hele vindyrkningen og produktionen så naturlig som muligt og med tiden overgå til at være økolologisk dyrket. Al overskudsmateriale fra vinmarkerne bruges således til kompost som spredes på markerne.

Naturlig winemaking og topratings

Domainet råder over 13 ha., bl.a. Bourgogne Rouge, Fixin, Fixin 1.Cru, Gevrey-Chambertin, Gevrey-Chambertin 1. Cru og Grand Cru'en Chambertin Clos de Bèze. Vinfremstillingen er traditional og vinene lagrer i 20-22 måneder på franske egetrædfade. Der er fokus på terroir og frugt, så andelen af nye egtræsfade er forholdvis begrænset. Pierre-Emmanuel Gélin er perfktionist og intet overlades til tilfældigheder her.

Gode ratings i Burghound og Wine Spectator

Allan Meadows skriver i Burghound i janaur 2013: "I really like the wines for their freshness and natural energy plus they are very pleasing to drink because they're not at all tiring." Domainet har været anmeldt I Wine Spectator gennem mange år med 97 point som højeste score hidtil.

Fixin La Cocarde Rouge

Fxin (som udtales "Fissin") var indtil 1800 tallet anset for at være lige så fornem som Gevrey-Chambertin og blev solgt for samme priser. Fixin er et meget gammelt vinområde, hvor de første vinstokke blev plantet af munke tilbage i 1200 tallet. Denne vin kommer fra Cocardeparcellen og er lækker imødekommende med flotte frugtige noter af mørk frugt og et elegant grønt hint af krydderier afsluttende af en flot mineralitet.