Tilbud

2014 Cuatro Rayas Tempranillo Øko Rueda

SPAR 45 DKK pr. fl.
DKK 49,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 57011314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Rueda
Druesorter: 100% Tempranillo
Anbefalet til: Gryderetter, Stegt kød, tapas.
Drikkemoden: Ved frigivelse og 3-4 år fra høståret.
Fadlagring: 6 måneder på fransk og amerikansk eg

Beskrivelse

Rueda:

Rueda-distriktet er nok mest kendt for at lave hvidvin, da området i middelalderen blev udset til at lave en hvidvin, som kunne erstatte Sherry, idet Sydspanien og dermed Sherry-distriktet var under maurisk besættelse. Beliggende i det centrale Spanien, ikke langt fra distrikterne Toro og Ribera del Duero, hvor nogle af Spaniens mest kraftfulde rødvine ser dagens lys er Rueda dog også et særdeles velegnet sted at producere rødvin.

Økologisk Rueda

Cuatro Rayas Tempranillo er en frugtig vin med den for Tempranillo karakteristiske mørkerøde farve. Bouqueten er intens og rig på vilde frugter. Smagen er silkeblød, velbalanceret med en vedvarende eftersmag. Vinen er certificeret økologisk.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Tempranillo
  • Fadlagring: 6 måneder på fransk og amerikansk eg
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og 3-4 år fra høståret.
  • Anbefales til: Gryderetter, Stegt kød, tapas.

Producent beskrivelse

Cuatro Rayas Økologisk Rueda

Dette mønster kooperativs historie går tilbage til 1935, og siden har det været en lang succeshistorie. Man laver i dag nogle af Spaniens bedste og mest anerkendte hvidvine og eksporterer til over 40 lande. Kooperativet laver 20% af al vin i Rueda appellationen.

Meget gamle vinstokke og et perfekt klima

Vingårdens marker ligger mellem 700 og 850 m over havets overflade. Her er vintrene lange og kolde, foråret kort og sommeren lang og varm. De kolde nætter om sommeren bidrager til vinenes fine syrebalance og de ca. 2600 soltimer hvert år modner druerne perfekt. De fleste af vinmarkerne ligger i terrasser, jordbunden består af sand, småsten og limsten og ca. 30 cm nede finder man et lerlag. Perfekt til hvidvin. Kooperativet råder over mange marker med meget gamle vinstokke, visse endda over 100 år gamle.