Tilbud

2014 Côtes du Rhône Øko Domaines Amouriers

SPAR 55 DKK pr. fl.
DKK 65,00
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 47081314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: 85% Grenache, 15% Syrah
Anbefalet til: oksekød, lam, fugle- og dyrevildt, kraftigt oksekød.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til syv år fra høståret.

Beskrivelse

Amouriers - toppen af Vacqueyras

De første vinmarker på vingården blev planet helt tilbage i 1928. Den moderne æra indledes med Jocelyn Chudzikiewicz i 1979, der var en kvalitetspioner i Vacqueyras, men døde desværre alt for tidligt i 1997 i et færdselsuheld. Familien Chudzikiewicz giftede sig oprindeligt ind i ejerskabet, som i dag viderføres af Joscelyns børn og winemaker Patrick Gras og familie.

Nabo til Châteauneuf-du-Pape og Gigondas

Hans winemaker Patrick Gras fortsætter i dag arbejdet i samme ånd og er blevet lidt af en personlighed i området. Der satses hårdt på topkvalitet med streng drueselektering, separate vinifikationer af druetyper og parceller. Domaine des Amouriers er i dag anerkendt som den førende producent af Vacqueyras (naboappellationen til Chateauneuf- du-Pape og Gigondas).

"One of the superstar estates of Vacqueyras"

Robert Parker kalder ejendommen for "One of the superstar estates of Vacqueyras" og "Domaines des Amouriers, owned by the Chudzikiewicz family, has been one of the most reliable and consistent producers of top-flight Vacqueyras for many years." Det har I øvrigt ikke skortet på roser til dette lille elitedomaine med meget begrænset produktion. Man laver i øvrigt også en fremragende Côtes-du-Rhône.

Côtes du Rhône fra Domaine des Amouriers

Domaine des Amouriers fremstiller en Côtes du Rhône, som kvalitetsmæssigt er grædefærdigt tæt på ejendommens Vacqueyras-vine. Vinen sammensættes af 85% Grenache og 15% Syrah fra ejendommens yngre vinstokke. Det store Grenache-indhold giver vinen en intens rød bærfrugt og en druens karakteristiske animalske karakter med noter af røget bacon. Smagen er kontant velsmagende med masser af moden bærfrugt og en god, blød fylde.

Anmeldelser

  • Robert Parker kalder ejendommen for "One of the superstar estates of Vacqueyras"
  • Druesorter: 85% Grenache, 15% Syrah
  • Vinmarkens areal: 30 ha
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og op til syv år fra høståret.
  • Anbefales til: oksekød, lam, fugle- og dyrevildt, kraftigt oksekød.