2014 Closerie de Vaudieu Châteauneuf-du-Pape Rouge

DKK 169,95
pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (8)

Finansbureauet.dk
Gastro
BT
Vinhulen Bedste Rhône vine til prisen
Vinhulen Kanonvin til spotpris
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 91 point
Robert Parker 90 point

Vin-Info

Varenummer: 46541314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: Grenache 80%, Syrah 15%, Mourvèdre 5%
Anbefalet til: And oksekød, kraftige retter og dyrevildt.
Drikkemoden: Nu og 5 år fra høståret.
Fadlagring: 10 måneders lagring i Bourgogne egefade på 228 liter.

Beskrivelse

Familien Bréchet har dyrket vin i Rhônedalen i 5 generationer og allerede i 1900 vandt man første guldmedalje i Paris. Familien var allerede på det tidspunkt pionerer idet de så mulighederne for at dyrke kvalitetsvin i stedet for kun oliven. Især den Sydlige del af Rhônedalen fascinerede med sine store muligheder og diversitet og familiedomainet blev udvidet gradvist med købet af Château Vaudieu i Châteauneuf-du-Pape i 1955, Domaine des Bosquets i Gigondas i 1963, Château Coulerette i Côtes de Provence i 1969 samt flere ejendomme i Lirac og Côtes-du-Rhône.

Château Vaudieu er et rigtigt slot opført i 1767 og ligger i hjertet af Châteauneuf-du-Pape appellationen og er nabo til Château Rayas, her ejer man ikke færre end 70 ha, som alle ligger sammenhængende rundt omkrign slottet.

Domaine des Boquets er fra 1644 og er ligeledes en historisk ejendom med 26 ha vinmarker i den Sydøstlige del af Gigondas området, ca. 300 m over havets område. Næsten alle marker ligger sammenhængende rundt om hovedbygningen. Både i Châteauneuf-du-Pape og i Gigondas har vinmarkerne har et enormt potentiale, og samarbejdet med den berømte ønolog Philippe Cambie har givet fornemme resultater siden 2003 med op til 94 points hos Robert Parker. Closerie de Vaudieu er en dejlig Châteauneuf-du-Pape lavet på de unge vinstokke på Château Vaudieu. Vinen har en flot frugtbouquet med masser af solbær og krydderier, en fyldig og typisk fed Châteauneuf smag med fin frugtsødme og slutter blødt og meget behageligt.

Anmeldelser

 • 5 Stjerner - Finansbureauet.dk d. 20.03.17: "Næsten anakronistisk slank Chateauneuf du Pape med indbydende næse med let animalske toner og afrundet mund med bløde noter af moden frugt tilsat tilpasse mængder peber, tobak og mokka. Her er det elegancen og ikke musklerne som dominerer."
 • 6 stjerner og "Fund" - Gastro februar 2017: "Her har vi med chateauneuf i den slanke afdeling at gøre, og det er svært delikat. Potentialet viser sig hurtigt i næsen, der er præget af en kølig note af menthol, basilikum, friskristet kaffe og blåbær. I munden er den silkeblød og masserer næsten mundhulen med sit blide væsen. Der er nærmest burgundisk elegance til stede, og det er trods alt ikke hver dag, det sker i det sydlige Rhône. Jeg er imponeret over, hvor mange lag af nuancer vinen besidder, og den har en kompleksitet, som man kan sidde og udforske længe. Drik den til noget med stegte svampe, due, trøfler, og gør det hurtigt. Et fund til prisen." RP
 • 5 stjerner - BT d. 14.01.17: "Fyldig og flot rødvin, lækker, lang, blød, frugtig smag af modne mørke bær, lidt søde skovjordbær, krydderier, røget toast og blid vanilje. Godt køb."
 • På Vinhulen.dk's liste over de 'Bedste Rhone vine til Prisen' 2016.
 • 5 stjerner, Kanonvin til spotpris - Fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 01.01.17: "Lys rubinrød. Duft af røde bær og hindbær med note af grøn peber og let i duften. Smagen er blød og rund med hindbær, lakrids, grønne noter og krydderi. Let i tyngden men yderst drikkevenlig og til nærmelig. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2016-2019."
 • 5 stjerner og 91P - Ekstra Bladet d. 25.11.16: "Violer og røde bær i næsen. En lys, let og meget frugtig chateauneuf med røde kirsebær, lakrids, tobak i smagen. Stadig lidt tanninbid men en flot elegant vin med en lang frugtig afslutning."
 • 90P - Robert Parker's The Wine Advocate oktober 2016: "The 2014 Châteauneuf du Pape checks in as 75% Grenache and 25% Syrah that hit a whopping 15% natural alcohol, of which it doesn't show a trace. Loaded with ripe red and black fruits, spice, peppery herbs and licorice, this medium-bodied, charming and downright classy beauty has sweet tannin and a great finish. Drink it anytime over the coming 7-8 years."
 • Druesorter: Grenache 80%, Syrah 15%, Mourvèdre 5%
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 15 år
 • Fadlagring: 10 måneders lagring i Bourgogne egefade på 228 liter.
 • Drikkeklar: Nu og 5 år fra høståret.
 • Anbefales til: And oksekød, kraftige retter og dyrevildt.