2014 Chinon Blanc Les Champ-Chenin Domaine Olga Raffault

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 22071114
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Chenin Blanc
Anbefalet til: Alle fiskeretter, hvidt kød, grillet laks, aperitif.
Drikkemoden: Fra høståret og 4-5 år frem.

Beskrivelse

Domaine Olga Raffault Chinon

Chinon er mærkeligt nok ikke en ret kendt appellation i Danmark, men verdensberømt i Frankrig, og da især i Paris. Domainet ejes af familien Raffault og den nuværende ejer, Sylvie Raffault, er 4. generation. Domainet råder over 24 ha centreret omkring landsbyen Beaumont-enVéron. 23 ha er beplantet med Cabernet Franc og 1 ha med Chenin Blanc. Man råder over 3 forskellige terroirs: sandet/småsten, ler/flintesten og ler/kalk, hvlket giver muglihed for at producere frugtdrevne vine med elegant mineralitet.

Cabernet Franc er kongen

Cabernet Franc er nærmest eneherskende rødvinsdrue i denne del af Loiredalen. Alle druerne på Domainet håndhøstes, man bruger kun økologisk gødning og praktiserer "lutte raisonnée", dvs. man anvender så vidt muligt økologiske dyrkningsmetoder, men man er ikke certificeret.

Flot omtale i franske vinblade og Wine Enthusiast

Domaine Olga Raffault har gennem tiden vundet mange guldnmedaljer og fået mange roser i den franske presse (revue des Vins de France, Bettane & Dessauve, Gault et Millau, Guide Hachette, etc., etc. og op til 93P i Wine Enthusiast for Cuvée les Picasses.

Chinon Blanc - le Champ Chenin

Dette er en enkeltmark med et terroir bestående mest af kalk og lidt ler, hvilket giver vinen en flot mineralitet. Før i tiden kaldtes Chenin Blanc i dette område for "Pineau de Loire".Vinen vinificeres i ståltank og har en fin lysegul farve, en dejlig bouquet af citrus og lidt eksotiske frugter. Smagen er meget frisk og livlig, vil blive mere velourpræget efter et års tid, med en fin syre og en mineralsk afslutning.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chenin Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: Ca. 25 år
  • Drikkeklar: Fra høståret og 4-5 år frem.
  • Anbefales til: Alle fiskeretter, hvidt kød, grillet laks, aperitif.