2014-Château-Haut-Maillet-Pomerol

2014 Château Haut Maillet Pomerol

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 359,95   pr. flaske

Anmeldelser (1)

91 - 92 point

Château Haut-Maillet, Pomerol

Slottet er på blot 5 ha. og ligger centralt i Pomerol. Der har været dyrket vin i området siden romertiden. Slottets historie går 200 år tilbage og vinstokkene er i gennemsnit 25 år gamle. Slottet ejes af familien Estager, som også ejer 2 andre Pomerolslotte: Château La Cabanne og Château Plincette, samt flere ejendomme i Saint-Emilion og Bordeaux. Familien har dyrket vin i disse områder siden 1934. br></br>

Berømte naboer som Le Pin, Pétrus og Trotanoy

Château Haut-Maillet har meget fornemme naboer som Vieux Château Certan, Château Cheval-Blanc og Château Nénin, som sælges for astronomiske priser på alverdens vinbørser. Men familien Estager sætter en ære i at producere en traditionel Pomerol til overkommelige og stabile priser og vinen har derfor også fået en stor og trofast fanskare verden over.

Masser af ros i pressen

Château Haut-Maillet har høstet mange roser i den danske presse, årgang 2005 fik endda 96 point af Anders Grøndahl på vin-top-10.dk d. 28.12.10 "Et kanonslag af en Pomerol".

Et usædvanligt tæt samarbejde

Vi har arbejdet sammen med Francois Estager, direktør for alle familien Estagers' slotte, i over 15 år og er en af hans bedste kunder. Vi kan derfor tilbyde nogle af verdens bedste priser på Château Haut-Maillet til de danske Pomerolfans. Slottets vinmarker grænser op til l'Evangile, La Fleur Petrus og Gazin, hvilket unægteligt har sat sit præg på vinen. Château Haut-Maillet er således en af de mest typiske repræsentanter for den maskuline stilart blandt Pomerol's vine. Vinen besidder således en kompleks bouquet sprængfyldt af mørk frugt og et hint af læder og skovbund. Smagen er kompakt, med stor dybde i den meget lange eftersmag. Vinen fra Château Haut-Maillet besidder et fremragende lagringspotentiale.