2014 Casas Pinot Noir Casablanca Casas del Bosque

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Flaskehalsen.nu
Smagpåvin.dk

Vin-Info

Varenummer: 28561314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Casablanca
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Fjerkræ, lette kødretter, lam (ikke for krydret) stegt fisk.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret
Alkohol: 14%

Beskrivelse

Casas del Bosque - koldklimavine fra Casablanca I Chile

Det chilenske boutique winery Casas del Bosque ligger 70 km nord for hovedstaden Santiago og 30 km fra den historiske by Valparaiso midt i det maleriske Casablanca Valley, som er kendt for at være Chiles bedste distrikt til koldklimavine på grund af beliggenheden tæt på Stillehavet.

Grant Phelps - en gudsbenådet winemaker

Vingården blev grundlagt i 1993 og Viña Casas del Bosque er 100% familieejet af familien Cuneo, som oprindelig stammer fra Italien. Der har fra starten været fokuseret på høj kvalitet og elegante vine, og da man fik ansat den i Chile meget kendte winemaker Grant Phelps (tidligere hos bl.a. Viu Manent) så fik ambitionerne endnu et nyk opad. Grant er en visionær winemaker fra New Zealand, og har tidligere arbejdet i Argentina, Australien, Californien, Ungarn og Oregon.

Fokus på Pinot noir og Sauvignon Blanc

Casas del Bosque er især blevet kendt for at lave fremragende Sauvignon Blanc og Pinot Noir. På vingården drives også luksusrestauranten Tanino, som af Wine Access Magazine er valgt til at være blandt de 20 bedste vinrestauranter i hele verden!

Brand of the Year og Best Sauvignon Blanc

Casas del Bosque blev i 2009 Value Brand of the Year i Wine & Spirits Magazine. 90 pts - Wine Enthusiast Magazine June 2012: "Casas del Bosque makes some of the most pungent, expressive Sauvignon Blancs in Chile." De maksimale 5 stjerner, 18,5/20 pts og Bedste Sauvignon Blanc fra Chile i Decanter Magazine June

Casas del Bosque Casablanca Pinot Noir

Casablanca Pinot Noir er lavet på udvalgte druer fra Casas del Bosques egne marker i den vestlige del af Casablanca Valley, Chiles berømte koldklima vinregion tæt på Stillehavets kølige vinde. Vinen er gæret i ståltank og er fin rød i farven, med noter af søde kirsebær, appelsin og kanel. Vinen har en frisk syre og bløde tanniner, som giver en god længde.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Flaskehalsen.nu d. 27.01.17: "Chilenske Casas del Bosque præsterer at skabe meget flotte vine til ganske fornemme priser. Det gælder bestemt også for 2014-udgaven af deres Pinot Noir, der i allerhøjeste grad lever op til de forventninger, vi har grund til at have fra tidligere oplevelser. Det er en meget flot og afrundet Pinot Noir, der er fortrinligt afstemt i smagen. Der er lidt færre nuancer i eftersmagen, end der er i grundsmagen, men selvom det normalt er med til at trække en anelse ned for en Pinot Noir-vin, så ændrer det ikke på grundopfattelsen af denne. Det er yderst sjældent, at du finder så højt niveau for en Pinot Noir til denne pris, og det er bestemt en kæmpe anbefaling værd, både for Pinot Noir-fanatikere, og til dig, der endnu ikke er blevet smaskforelsket i denne lækre drue."
  • 5 stjerner - Smagpåvin.dk v/Jesper Bo Bendtsen d. 22.11.16: "Tænker du at lave andebryst uden det syrlige og søde til Mortensaften, så prøv den her til. Dufter krydret af tranebær med nelliker og en smule vanilje. I smagen er den for druetypen ganske kraftig og krydret igen med tranebær og nelliker men også suppleret af tørrede roser. Glimrende syre og mild tannin, der kæler i mundhulen. Med en tilbudspris på kun 60 kroner, skal den have 5 stjerner."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Alkohol: 14%
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Fjerkræ, lette kødretter, lam (ikke for krydret) stegt fisk.