2014 Casas del Bosque Reserva Pinot Noir Casablanca

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (9)

Vinbladet Vellykket
Vinstyrke2 v/Kim Bretov & Per Kuskner
Flaskehalsen.nu
Vinbladet
Vinbladet Fundvin
Alt om vin Ugens vinder
BT
Den korte avis
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 28601314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Casablanca
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Fjerkræ, lette kødretter, lam (ikke for krydret) stegt fisk.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret
Alkohol: 14,5%
Fadlagring: 6 mdr. på franske egefade

Beskrivelse

Casas del Bosque Reserva Pinot Noir

Reserva Pinot Noir er lavet på udvalgte druer fra Casas del Bosques egne marker i den vestlige del af Casablanca Valley. Vinen er fortrinsvis gæret i ståltank, og lagret 9 måneder på franske egefade. Vinen er delvis gæret med vildgær fra vinmarkerne, hvilket giver en meget livlig og frisk vin. Vinen har en flot rød farve med en bouquet af skovjordbær og hindbær og lidt vanille fra fadlagringen, smagen er frisk og meget frugtrig med velintegreret syre i den elegante finish.

Anmeldelser

 • 5 Stjerner - Vinstyrke2 d. 11.08.17:" I forhold til tidligere årgange synes kvaliteten løftet i denne prisbillige pinot noir fra Chile. En typisk oversøisk udgave, men rigtig godt skruet sammen med en lækker, relativ mørk duft af sorte kirsebær, blommer og boysenbær og et urtet pift af kørvel og mynte. Smagen er let sødmefuld, dyb og blød med en behersket syre og nuancer af både mørke og røde bær. Et dejligt glas til fjerkræretter - både kylling og vildt og meget gerne med sæsonens svampe."
 • 6 stjerner - Flaskehalsen.nu d 24.04.2017:" For med en god power i begyndelsen af den frugtrige smag af lyse modne bær, antager denne 2014-Reserva en fin og elegant balance i grundsmagen med en god og let friskhed. Herfra skabes plads til den store udfoldelse i eftersmagen, der afrundes med et lille fint peber-agtigt punktum, der gør munden klar til næste slurk. Det gør vinen til en helt igennem formidabel fornøjelse, for det er knaldhamrende lækkert, elegant og fuldvoksent på samme tid - og så til en tilbudspris på 59,95. Det er ubegribelig value for money."
 • 5 stjerner og fundvin - Vinbladet.dk d. 26.09.16: "Frisk jordbær- hindbærduft med fin sødme. Silket struktur, fin frugt der afslutter eftersmagen med både sødme og syre."
 • Ugens vinder på Aov.dk d. 15.09.16.
 • 5 stjerner - BT d. 10.09.16: "Lækker, medium let rødvin, flot, frugtrig smag af mørke kirsebær, skovjordbær, krydderurter, strejf af toast og vanilje."
 • 5 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 31.08.16: "Med sin beliggenhed tæt på Stillehavet har vinhuset de bedste forudsætninger for at fremstille koldklima-vine med elegance og frugtkoncentration. Den aktuelle vin er fremstillet på udvalgte Pinot Noir druer og har den frugtagtige charme, som er så typisk for oversøiske Bourgogne druer."
 • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 01.08.16: "Charmerende chilensk Pinot Noir med jordbær og hindbær i næsen til overflod og besnærende let sødmefuld mund med bløde tanniner og lette mineralske og peberagtige noter tilsat pæne mængder kirsebær i den lange eftersmag. Godt køb til prisen."
 • Druesorter: 100% Pinot Noir
 • Fadlagring: 6 mdr. på franske egefade
 • Alkohol: 14,5%
 • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Fjerkræ, lette kødretter, lam (ikke for krydret) stegt fisk.

Producent beskrivelse

Casas del Bosque - koldklimavine fra Casablanca I Chile

Det chilenske boutique winery Casas del Bosque ligger 70 km nord for hovedstaden Santiago og 30 km fra den historiske by Valparaiso midt i det maleriske Casablanca Valley, som er kendt for at være Chiles bedste distrikt til koldklimavine på grund af beliggenheden tæt på Stillehavet.

Grant Phelps - en gudsbenådet winemaker

Vingården blev grundlagt i 1993 og Viña Casas del Bosque er 100% familieejet af familien Cuneo, som oprindelig stammer fra Italien. Der har fra starten været fokuseret på høj kvalitet og elegante vine, og da man fik ansat den i Chile meget kendte winemaker Grant Phelps (tidligere hos bl.a. Viu Manent) så fik ambitionerne endnu et nyk opad. Grant er en visionær winemaker fra New Zealand, og har tidligere arbejdet i Argentina, Australien, Californien, Ungarn og Oregon.

Fokus på Pinot noir og Sauvignon Blanc

Casas del Bosque er især blevet kendt for at lave fremragende Sauvignon Blanc og Pinot Noir. På vingården drives også luksusrestauranten Tanino, som af Wine Access Magazine er valgt til at være blandt de 20 bedste vinrestauranter i hele verden!

Brand of the Year og Best Sauvignon Blanc

Casas del Bosque blev i 2009 Value Brand of the Year i Wine & Spirits Magazine. 90 pts - Wine Enthusiast Magazine June 2012: "Casas del Bosque makes some of the most pungent, expressive Sauvignon Blancs in Chile." De maksimale 5 stjerner, 18,5/20 pts og Bedste Sauvignon Blanc fra Chile i Decanter Magazine June