Tilbud

2014 Brunello di Montalcino Tenuta di Fossacolle

SPAR 190 DKK pr. fl.
DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 359,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  31-03-2019

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 65551314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 100% Sangiovese
Anbefalet til: Rødt oksekød, lam, dyrevildt med kraftig sauce, kraftigt fjerkræ
Drikkemoden: Mindst 10 år frem
Fadlagring: 24 mdr

Beskrivelse

Sergio Marchettis egen Brunello-vingård

Sergio Marchetti er kendt som en af Italiens dygtigste vinkældertroldmænd, og hans vartegn er koncentrerede, mørke og ekstraktrige vine. Sergio stod tidligere for produktionen på Tenuta di Argiano (kendt for Brunello di Montalcino og supertoscanererne Non Confunditur, Soleno og Suolo. I dag fokuserer Sergio Marchetti 100% på hans egen families vingård, Tenuta di Fossacolle.

Tenuta di Fossacolle

Tenuta di Fossacolle er en lille ejendom i den sydlige ende af Montalcino-appellationen. Ejendommen besidder mikroskopiske 2,5 hektar vinmarker, hvilket er helt efter Sergio Marchettis ønske - hvis han ikke kan bese og pleje samtlige vinstokke hver dag, mener han ikke at han kan opnå den ønskede kvalitet. I kælderen eksperimenteres der med lagring på franske barriques, hvilket givetvis bidrager til den silkeagtige og generøse stil, som kendetegner Fossacolles vine.

Brunello di Montalcino fra Fossacolle

Fossacolle Brunello di Montalcino bærer tydeligt vidnesbyrd om at være blevet skabt af en mester. Den magtfuldt mørke vin byder på intense toner af brombær, blomme, ceder, ristet kaffe, vanille og engelsk lakrids. Smagen er massiv - intet mindre. Der er perfekt balance mellem kaskader af moden, mørk bærfrugt og fine modne tanniner i den mættende eftersmag. Et mesterværk!

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Sangiovese
  • Fadlagring: 24 mdr
  • Drikkemoden: Mindst 10 år frem
  • Anbefales til: Rødt oksekød, lam, dyrevildt med kraftig sauce, kraftigt fjerkræ