Tilbud

2014 Barolo Trediberri

SPAR 90 DKK pr. fl.
DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Gastro
Dagbladenes Bureau
Vinous.com 93 point

Vin-Info

Varenummer: 69221314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Barolo
Druesorter: 100% Nebbiolo
Anbefalet til: Lam, and, boeuf bourguignon, som meditationsvin m.m.
Fadlagring: 24 måneder på franske og slavonske egetræsfade

Beskrivelse

Barolo Trediberri

Trediberri Barolo repræsenterer det mest klassiske og traditionelle udtryk for en Barolo fra den vestligste del af La Morra. Markerne ligger i 350-400 m højde og den kalkholdige jord er her fuld af flodsten og grus - et særlige terroir, der gør at her handler alt om elegance og finesse og ikke om fylde og ekstrakt. Kompleksiteten i denne klassiske Barolo skinner igennem allerede i duften hvor noter af lakrids, roser, viol møder strejf af balsamico og bergamotte. I munden er vinen ikke tung men nærmest æterisk med cremet fylde. Lys friskhed kombineret med dybe let sødmefulde noter af sort frugt og flot balanceret syre og viser hvorfor la Morras terroir sammenlignes med Chambolle-Musigny i Bourgogne. Syren og frugten giver vinen en lang eftersmag, hvilket kendetegner en Barolo der vil kunne gemmes i årtier under de rette forhold.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Gastro.dk 04.05.2018:"Trediberri er en ny producent I Barolo, som jeg i løbet af de seneste par år har fået et rigtig godt øje til. Denne barolo bekræfter , at jeg ikke er helt på den. Duften er fuldmoden med en ekspressiv næse, der byder på røde kirsebær, skovjordbær, rosenblade, timian og en pudsig note af friskkogte rejer. Trediberri holder til i det elegante underområde La Morra, og elegance og finesse er netop, hvad der kendetegner vinen, der har en saftig syre, bløde, afrundende tanniner, en fyldig frugt og en let krydret eftersmag. At sidde med så ung Barolo, der kan nydes i store surke, er i sig selv bemærkelsesværdigt, og selv om der synes at være potentiale til lagring, bliver den svær at holde fingrene fra."
  • 6 Stjerner - Dagbladens Bureau.:" Trediberri er en ny producent i Barolo, som jeg i løbet af de seneste par år har fået et rigtig godt øje til. Denne barolo bekræfter, at jeg ikke er helt på den. Duften er fuldmoden med en ekspressiv næse, der byder på røde kirsebær, skovjordbær, rosenblade, timian og en pudsig note af friskkogte rejer. Trediberri holder til i det elegante underområde La Morra, og elegance og finesse er netop, hvad der kendetegner vinen, der har en saftig syre, bløde, afrundede tanniner, en fyldig frugt og en let krydret eftersmag. At sidde med så ung barolo, der kan nydes i store slurke, er i sig selv bemærkelsesværdigt, og selv om der synes at være potentiale til lagring, bliver den svær at holde fingrene fra. "
  • 93P - Vinous 21.02.2018 : " Trediberri's 2014 Barolo captures the purest essence of La Morra. Bright red cherry, raspberry, mint, spice, anise and rose petal are given an extra kick of energy by the young Nebbiolo tannins. Translucent, medium in body and wonderfully lifted, the 2014 Barolo is all finesse. Time in the glass brings out the wine's inner sweetness, perfume and super-classic structure to an even greater degree. The Barolo is a blend of fruit from Berri and Capalot. If there is a major sleeper in Barolo's 2014 vintage, this is it.2022-2034"
  • Druesorter: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 24 måneder på franske og slavonske egetræsfade
  • Anbefales til: Lam, and, boeuf bourguignon, som meditationsvin m.m.

Producent beskrivelse

Respekteret vinmager bag boutique vingård i La Morra

Barolo producenten Trediberris produktion er så lille, at de kan kategoriseres som super boutique producent. Bag Trediberri står Federico Oberto - respekteret vinmager hos den berømte producent Renato Ratti i 40 år - og hans søn Nicola i samarbejde med Vladimiro Rambaldi bankmand og vinsamler. De 3 partneres vingård ligger i Berri, en lille landsby i La Morra og deraf navnet Trediberri: de tre fra Berri. Vingården blev etableret i 2008 da Nicola Oberto besluttede at ende sin karriere som børsmægler i London, og drog hjem til sin far Federico Oberto for at udleve drømmen om egen vingård.

Økologisk dyrkede top marker

Filosofien hos Trediberri er enkel: Mindst mulig indblanding og økologisk drift (certificeret fra årgang 2015). Her bruges ingen pesticider og der dyrkes græsdække mellem rækkerne for at styrke biodiversiteten i markerne. I dag har de næsten 8 hektar vinmarker; 5 hektar i Berri beplantet med Nebbiolo, 1,8 ha i den midterste del af Cru'en Rocche dell' Annunziate som altid har været i familien Obertos eje, 1,8 ha af vinmarken Cappalotti, som de lejer. De sælger i dag en del af druerne til andre producenter men vil med årene selv vinificere en større og større andel. Vinifikationen er traditionel med lang maceration og lagring på store slavonske egetræsfade.

Mikroproduktion af terroir vine

Trediberris mål er at skabe behagelige vine, hvor styrke og tannin ikke dominerer over den elegance og balance der er så typisk for La Morras terroir. Den stærkt begrænsede produktion gør det muligt for de tre partnere udelukkende at lave vine de selv elsker: fyldige helt sikkert men også nemme at nyde. Som de selv udtrykker det: "når en vin er så god at flasken hurtigt tømmes, så har vi gjort vores job". Stilen er cremede vine med sort frugt, stor elegance og ofte med indsmigrende strejf af viol.