2014-Al-Muvedre-Alicante-Telmo-Rodriguez

2014 Al Muvedre Alicante Telmo Rodriguez

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Topkvalitet fra Alicante

Mange danskere valfarter hvert år til Alicante på spaniens sydøstkyst. Havnebyen regnes af mange som den iberiske halvøs svar på Cannes, og klimaet er simpelthen pragtfuldt. Vinmæssigt besidder Alicante en ganske velvoksen produktion af meget ordinære vine: Her opereres der efter stordriftens pricipper. Idet produktionsapparatet i flere bodegaer er meget bedaget, er urene, oxyderede vine desværre ikke et særsyn. Dette var situationen, da Telmo Rodriguez ankom til Alicante i 1999. I dag regnes hans spektakulære Al Muvedre for at være Alicantes bedste vin.

Al Muvedre

Al Muvedre laves på 100% Mourvedre-druer fra en klynge af særligt udvalgte marker nær bjerglandsbyen Monovar. Markerne ligger 500 meter over havet, så der forekommer store temperaturforskelle mellem nat og dag, hvilket sikrer vinen en kraftig struktur. Vinstokkenes gennemsnitsalder er meget høj - over 40 år - og høstudbyttet ligger omkring 10 hektoliter pr hektar - eller endnu lavere. Det vil sige godt et glas vin pr vinstok. Telmo Rodriguez fortæller, at druerne er så bittesmå, at de faktisk kan være svære at plukke, uden af få stilkene med i vinen. Men det er al besvær værd: Når den ultra-koncentrerede druemost vinificeres på Telmo Rodriguez topmoderne vingård, bliver resultatet simpelthen monumentalt.

Rig og potent

Al Muvedre byder på indtagende solmoden bærfrugt og nuancer af engelsk lakrids og tørrede krydderier. Smagen er rig og potent med masser af solmoden frugt i perfekt harmoni med en fin, afrundet tannin. En utroligt appetitvækkende til en pris som burde løfte mange vinnyderes øjenbryn.