2013 Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel Don Sebastiani & Sons

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 27171313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Californien
Druesorter: 88% Zinfandel og 12% Petite Syrah
Anbefalet til: Grillretter, krydrede retter, oksekød, pasta.

Beskrivelse

Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel

Zinfandel-druen blev første gang plantet i Californien i 1850´erne. Genetisk set er Zinfandel og den fra Italien kendte Primitivo samme druesort. På trods af slægtsforholdet har californisk Zinfandel-vine sin helt egen stil blandt andet på grund af klonforskelle samt forskellige dyrknings- og vinfremstillingsmetoder. Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel fra gamle vinstokke i det kølige Sonoma County har en indbydende bouquet af sorte bær og tørrede figner. I munden fornemmes en rig og kraftfuld Zinfandel med stor krop med toner af tørret mørk frugt, friske sorte bær, karamel og krydderi fra fadlagringen sluttende med en behagelig lang eftersmag og en forfriskende syre. Petite Syrah-druen tilføjer en dyb farve, samt en dejlig struktur og intensitet.

Anmeldelser

  • Druesorter: 88% Zinfandel og 12% Petite Syrah
  • Fadlagringen: 12 måneder på egetræsfade
  • Anbefales til: Grillretter, krydrede retter, oksekød, pasta.

Producent beskrivelse

American Winery of the Year

Bag Project Paso og Sivas-Sonoma vinene står et af USA´s hurtigst voksende vinhuse, Don Sebastiani & Sons. Firmaet er baseret på et koncept, som man på fransk kalder "négociant-eleveur". Vinhuset opkøber druer fra udvalgte områder i Californien og vinificerer dem i en moderne, intens stil, som er blevet en kæmpesucces verden over. Sebastiani blev udnævnt til "2005 American Winery of the Year" i Wine Enthusiast.

Ældgamle vinstokke i Paso Robles og Sonoma

Project Paso-vinene fremstilles af druer fra Paso Robles County i det sydlige Californien. Sebastiani samarbejder med en række af områdets bedste vindyrkere, hvoraf flere besidder marker med ældgamle, krogede vinstokke. Om sommeren er dagtemperaturer under 30 grader et særsyn, og varmen sætter sit tydelige fingeraftryk på vinene, som kendetegnes ved en velouragtig blødhed. Sivas-Sonoma vinene kommer primært fra Sonoma området der modsat Paso Robles, er kendt for sit kølige klima grundet briser der strømmer ind over området fra både nord og syd. Dette medvirker til en længere vækstsæson og dermed til en flot aromatisk modenhed i druerne der samtidig beholder en stor friskhed.