Tilbud

2013 Sauvignon Blanc Colli Orientali Friuli Livio Felluga

SPAR 85 DKK pr. fl.
DKK 119,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Jamessuckling.com 93 point
Henrik Oldenburg 17,5 point
Wine Enthusiast 90 point

Vin-Info

Varenummer: 69321113
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Friuli
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Retter med mørke fisketyper og lyst fjerkræ, aperitif, salater.
Drikkemoden: Nu og 3 år frem.

Beskrivelse

Livio Felluga - verdensklassevine fra Friuli

Livio Felluga blev grundlagt i 1956 og er Friuli-provinsens førende producent, og en af Italiens bedste og mest berømte vinproducenter internationalt set. Den velkendte etikette med landkortet over Friuli provinsen er blevet et internationalt kendt brand. og topvinen Terre Alte et referencepunkt for andre italienske hvidvinsproducenter og en af de få italienske hvidvine, der for alvor kan kalde sig verdensberømt. Alle Fellugas vine er kendetegnet ved elegance og mineralitet.

En pioner tager fat efter krigen

Da Livio Felluga kom tilbage til Friuli efter 2. verdenskrig, var Friuli hærget af krigen og den unge generation flyttede mod byerne for at finde arbejde. Livio Felluga måtte så at sige starte fra bunden med at plante vinmarker og restaurere de få marker, der stadig var brugbare i en tid hvor kun få vinbønder turde satse på kvalitetsproduktion. Han startede med at opkøbe vinmarker i Rosazzo området, som Felluga mente var det bedste. Mange tvivlede på ham, men det har senere vist sig at netop Rosazzo området er blevet kendt som Friulis bedste. Her har Livio Felluga i dag 155 ha vinmarker, de fleste beliggende på skråninger.

Den berømte etiket med landkortet

I 2006 kunne Livio Felluga fejre 50 året for landkort etiketten. Den var oprindelig tænkt som en hyldest til området og set som et redskab til at udbrede budskabet om at Felluga lavede topkvalitet fra de bedste områder i Friuli.

Terre Alte en af italiens ikonvine

Topvinen Terre Alte et referencepunkt for andre italienske hvidvinsproducenter og en af de få italienske hvidvine, der for alvor kan kalde sig verdensberømt. Den er blandt andet valgt til årets hvidvin i Italien flere gange, og i 2011 vandt den en pris som årets bedste hvidvin fra Friuli i Wine & Spirits Magazine, den har været på Wine Enthusiats Top 100. Ud over at få 3 glas i Gambero Rosso næsten hvert år, blev Terre Alte også valgt til at være blandt de 3 bedste italienske hvidvine de sidste 20 år, ligeledes af Gambero Rosso som også har vinen på deres liste over de 50 vine, der har betydet mest for Italien siden 2. verdenskrig.

Abazzia di Rosazzo, et historisk vartegn og en historisk vin

Det historiske Rosazzo Abbedi troner over hele Rosazzo området og er dets vartegn. Der har været dyrket vin her siden det 13. århundrede. Livio Felluga har påtaget sig at lave vinen herfra, og han ligger en speciel ære i at kunne producere en prestigevin lavet på Friulano, Sauvignon Blanc, Malvasia og Ribolla Gialia.

20 x 3 glas i Gambero Rosso

Livio Felluga har fået ikke færre end 20 x 3 glas i Gambero Rosso, den italienske vinbibel, hvilket gør Felluga til ejer af 2 stjerner i denne vinbog, det tager 10 x 3 glas at opnå 1 stjerne.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc er en flot koncentreret og imponerende kompleks vin - giv den lidt tid i glasset, og den åbenbarer en fabelagtig bouquet af hyldeblomst, engelsk lakrids og hassel. Nydes gerne som ledsager til eksempelvis lyst fjerkræ.

Anmeldelser

  • 93P - James Suckling d. 09.09.14: "This is a really exotic white with sliced mango, minerals and hints of fennel. Full body with bright acidity and mineral character. Very tangy and lively. A wonderful sauvignon, great value for the quality. Where is the smoked fish to go with this? Screw cap. Drink now."
  • 17,5/20P - Forlaget-Smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 01.09.14: "Yndere af tørre og aromatiske, syresikre, træfri, slanke og præcise italienske hvidvine sværger til Collio i provinsen Friuli længst mod nordøst i det lange land. Livio Felluga er en af topproducenterne, og denne 2013'er er da også en imponerende repræsentant for stejle, mineralske Sauvignon'er. Den er så spids, at man risikerer at stikke tungen på den - og alligevel er den fredelig i glasset, det er ikke vrisne rabarber, der driver den, men næsten modne stikkelsbær, der både har syre og charme. Det er en særdeles præsentabel madvin, ikke mindst til fisk/skaldyr, men den breder sig så frodigt i glasset, at den også kan bruges til mange andre retter. Det er sådan en Sauvignon, der ikke behøver se op til Sancerre."
  • 90P - Wine Enthusiast d. 14.07.14: "Fragrances of exotic fruit, tomato vine and dried hay come with a hint of balsamic herbs. The savory palate delivers apricot, honeydew melon, and yellow bell pepper accented with notes of sage, mint and thyme. Pair this with asparagus risotto."
  • Livio Felluga er stjerneproducent i Gambero Rosso og er som sådan med i den hårdkogte elite af italienske producenter, der mindst 20 gange har opnået de maksimale 3 glas.
  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Drikkeklar: Nu og 3 år frem.
  • Anbefales til: Retter med mørke fisketyper og lyst fjerkræ, aperitif, salater.