2013 Michel Redde Pouilly Fumé La Moynerie

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Wine Enthusiast 90 point

Vin-Info

Varenummer: 16011113
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc.
Anbefalet til: Aperitif, fiske og skaldyrsretter, hvidt kød, lettere charcutterie, gedeoste.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem

Beskrivelse

Pouilly Fumé La Moynerie

Druerne til denne vin kommer fra vinstokke som er en 20-25 årgamle. Vinstokkene gror på de 4 forskellige terroirs, som er typiske for dette Domaine: Kalk og mergel med østersaflejringer (Pouilly-sur-Loire), rødlig fintestensjord (Saint-Andelain), limsten (Tracy-sur-Loire) og kalket jord med limsten (Saint-Martin-sur-Nohain). En arketypisk Pouilly-Fumé med koncentration, nerve og energi. Vinen har en svag lysegul farve med fine gyldne reflekser, en meget elegant, røget bouquet, er lækker sprød og tør med fin syre og en fascinerende mineralsk afslutning med snert af lidt salt.

Anmeldelser

  • 90P - Wine Enthusiast Magazine juni 2015: "Still young with delicious tangy acidity, bright fruit and intense acidity, this is a crisp wine. It has some weight and some concentration while focusing on total freshness. The zesty, mineral texture works well and will develop. Drink from 2016."
  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Lagring: 10-12 måneder på ståltank og store egetræsfade "sur lie".
  • Anbefales til: Aperitif, fiske og skaldyrsretter, hvidt kød, lettere charcutterie, gedeoste.

Producent beskrivelse

Domaine Michel Redde - perfektionisten i Pouilly

Familien Redde kan føres tilbage til 1630, hvor en Francois Redde dyrkede vin i Pouilly-sur-Loire. I 1950'erne besluttede Michel Redde sig for at opkøbe vinmarker og genskabe et Domaine. Kældrene og vingården bærer navnet la Moynerie efter ordet "Moine", det franske ord for munk. Det var ofte munkene, der stor for vinproduktionen i gamle dage.

Den nye generation tager over

I 1977 gik Michels søn Thierry Redde ind i produktionen og i 2001 byggede man den nye kælder i 3 niveauer, hvor man laver vinen "by gravity", dvs. efter tyngdelovens principper. I dag råder man over 42 ha. vinmarker, der alle drives så naturligt som muligt.

Pouilly sur Loire

Pouilly sur Loire er en appellation som allerede så dagesn lys i 1936, men som ikke er ret kendt i Danmark. Her er druetypen Chasselas dominerende og der findes ikke mange vinmarker tilbage, de fleste er blevet omplantet med Sauvignon Blanc. Oprindelig var Chasselas en spisedrue og vinen blev ofte kun lavet til husvine og eget forbrug. Men et par producenter så muligheden i at bevare de gamle marker og skabe kvilitetsvine, heriblandt Domaine Michel Redde, som endda har nyplantet marker med Chasselas.

Pouilly Fumé også kaldet Blanc Fumé de Pouilly

Denne vin laves næsten kun på Sauvignon Blanc i dag og kan føre sine rødder tilbage til 1300 tallet i Loiredalen. Vinen har fået sit navn efter ordet "Fumé", "røget" på fransk, nogle mener fordi druerne godt kan være let røgfarvede på grund af vestenvinden og mikroklimaet i området, andre mener fordi det flintestensdominerede terroir giver vinene en let røget duft og smag.

Ros i Wine Spectator og andre medier

Domainet har fået op til 93P i WineSpectator og har 1 stjerne i den franske vinbog Guide Hachette, hvor familien Redde roses for deres fokusering på terroir og bevarelsen af Chasselasdruen.