Tilbud

2013 La Posta Malbec Pizzella Vineyard Mendoza Laura Catena

SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Vinous.com 90 point

Vin-Info

Varenummer: 25491313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: 100% Malbec
Anbefalet til: Retter med okse- og lammekød, dyrevildt, modne oste.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 5-6 år frem fra høståret
Fadlagring: 10 mdr på fransk eg heraf 20% nye fade

Beskrivelse

Laura Catena er datter af Nicolas Catena, Argentinas og Sydamerikas bedste vinproducent. Som den mest sandsynlige tronarving til Catena-imperiet, stilles der kolossale forventninger til Laura. Hun spiller en stadig vigtigere rolle i Catena-imperiet, bla. har hun været drivkraften i udviklingen af Catenas super-premium Malbec single vineyards.

Laura er 4. generation i Catenafamilien som producerer vin, og ved fødslen af hendes ældste søn besluttede hun sig for at skabe sine egne vine. Den første serie af vine kaldte hun Luca, opkaldt efter den ældste søn. I Mendoza findes en lang række familiedrevne vinmarker med unikke placeringer og gamle vinstokke. De store producenter havde ikke haft øjne for dette uudnyttede potentiale, og Laura opdagede at nøglen til at lave vine med en særlig karakter i hendes boutique vingård lå netop her.

Det nyeste skud på stammen er La Posta serien, som laves efter samme filosofi som de mere eksklusive Luca vine. La Posta vinene er alle exceptionelle kvaliteter, som giver stor værdi for pengene.

Historien bag La Posta Pizzella Malbec går mange år tilbage.

Paula og Pablo Pizzella flyttede til Altamira, Mendoza fra Buenos Aires i slutningen af 1990´erne. De ønskede at realisere deres fælles drøm om at leve det idylliske liv som vindyrkere. Ejendommen navngav de Finca Coquena opkaldt efter den gud, der betegnes som beskytter for geder, får og lamaer i Andesbjergene. Når man ankommer til deres omhyggeligt plejede Malbec vinmarker bliver man mødt med stor varme af Paula og Pablo. Altamira distriktet anses i dag som værende blandt de allerbedste regioner i Mendoza til dyrkning af Malbec, på grund af solintensiteten, en skyfri himmel og sandede, muldholdige jorde der på overfladen er dækket af småsten. Det er som en drøm der er gået i opfyldelse.

Anmeldelser

  • 90P - Vinousmedia.com v/Stephen Tanzer februar 2015: "Good deep red- ruby. The nose combines a port-like black cherry note with scents of violet and bitter chocolate. Despite an initial suggestion of stewed black fruits, the very ripe palate is spicy, juicy and vibrant, showing very good density and concentration as well as a light touch. The most concentrated and structured of these single-vineyard Malbec bottlings, with the flavors of spicy red and black fruits carrying well on the back end. A terrific value."
  • Druesorter: 100% Malbec
  • Dyrkningsforhold: Marken ligger 930 m over havet
  • Årlig produktion: 4.500 kasser
  • Fadlagring: 10 mdr på fransk eg heraf 20% nye fade
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og 5-6 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Retter med okse- og lammekød, dyrevildt, modne oste.
  • <a href="http://www.lapostavineyards.com/">La Posta Vinyards</a>