2013 La Monella Barbera del Monferrato Frizzante Braida

DKK 119,95
pr. fl. v/12 flasker 144,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 66141313
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Barbera
Anbefalet til: Aperitif, lette forretter så som charcuteri, terrassevin.
Drikkemoden: Nu og 3 år frem

Beskrivelse

La Monella Barbera Frizzante

La Monella betyder "den frække pige" på lokal dialekt og henviser til de "uvorne" Barbaradruer som udvælges til at udgøre denne lidt specielle vin. Det er en dejlig perlende rødvin, fremstillet af Barbera fra Monferrato-bjergene syd for Asti. Vinen byder på en appetitvækkende frugtig bouquet og en intens smag af brombær og blåbær. Vinen er drikkeklar ved frigivelse og bør serveres let afkølet. Italienerne drikker denne vin til aperitif eller som ledsager til godt charcuteri.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Barbera
  • Drikkeklar: Nu og 3 år frem
  • Anbefales til: Aperitif, lette forretter så som charcuteri, terrassevin.

Producent beskrivelse

Historiens første Barbera-vin i verdensklasse

Barbera-druen dyrkes især i Piemonte, hvor den dog indtil 1980'erne blev regnet for at være en andenrangsdrue i forhold til Nebbiolo (som anvendes til Barolo og Barbaresco) og Moscato (Asti m.fl.). Det ændredes imidlertid med et trylleslag, da Braida-vingården i årgang 1982 fremstillede en enkeltmarks Barbera-vin i verdensklasse, Bricco dell'Uccellone, som straks fik en begejstret vinpresse til at finde de helt store roser frem. En Italiensk vinklassiker var født.

Maksimalt modne druer fra de bedste marker

Braidas vinmager dengang var den karismatiske Giacomo Bolognas, og han fulgte en simpel "opskrift". Plant kun Barbera på de allerbedste marker, høst først druerne når de er maksimalt modne, begræns udbyttet kraftigt pr vinstok, og lad vinen gennemgå den samme kostbare fadmodning som de bedste Bourgognevine. Netop anvendelsen af nye egetræsfade forvandlede opfatelsen af Barbera.

Ambitions- og kvalitetsniveau hæves yderligere

Giacomo Bolognas visioner føres i dag videre af hans børn, og med sønnen Beppe Bologna som ansvarlig vinmager og datteren Raffaella Bologna som komerciel drivkraft, er ambitions- og kvalitetsniveauet sat yderligere i vejret. Husets jordbesiddelser er blevet udvidet støt, så man nu råder over 56 ha vinmarker ved byen Rocchetta Tanaro i det varme Asti-område, hvor de mest komplekse og generøse Barbera-vine dyrkes, og familien eksperimenterer også med andre druesorter. Det er dog Barberaen, Italiens bedste, der er Braidas adelsmærke.