2013 Kalkofen Grand Cru Øko Pfalz Dr. Bürklin-Wolf

DKK 399,95
pr. fl. v/6 flasker 479,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 70281113
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Pfalz
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Fede fiskeretter, asiatiske retter og sushi, faste oste med alder.
Drikkemoden: Ved frigivelse og to årtier frem

Beskrivelse

Kalkofen "Grand Cru"

Familien Bürklin har klassificeret deres vine i fire niveauer, og de rangerer Riesling fra Kalkofenmarken på niveau med en Grand Cru fra Bourgogne, dvs. det absolut ypperste. Dette markeres med et G.C. på vinens etiket. Kalkofen-marken ligger på en varm, sydvendt skråning i kommunen Ruppertsberg.

Kalkofen Riesling G.C.

Kalkofen Riesling G.C. byder på en generøs bouquet af stikkelsbær, pære og citrus. Smagen er stor, tør og uhyre kraftfuld, og man mærker virkelig druernes perfekte modenhed. I den ekstremt lange eftersmag åbenbares noter af eksotisk frugt efterfulgt af en betydelig mineralitet, som givetvis kun vil øges i takt med at vinen modnes. En af Tysklands bedste tørre Riesling-vine.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Riesling
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og to årtier frem
  • Anbefales til: Fede fiskeretter, asiatiske retter og sushi, faste oste med alder.

Producent beskrivelse

Weingut Bürklin-Wolf

Weingut Bürklin-Wolf blev grundlagt i 1597 og ejes stadig af familien Bürklin. Ejendommens jordbesidelser har alle dage være ganske enestående, og omfatter mere end 90 hektar i Pfalz' mest hæderkronede marker såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen og Ruppertsberger Gaisböhl.

Biodynamisk produktion

Weingut Bürklin-Wolfs vine har alle dage være i en klasse for sig, men siden man i 1980'erne øgede fokus på dyrkningen, og begyndte at eksperimentere med økologiske og biodynamiske metoder, er kvaliteten simpelthen eksploderet. Fra 2008 har vingårdens produktion været certificeret biodynamisk. Bürklin-Wolf er som den eneste tyske vingård medlem af Biodyvin, en eksklusiv forening som tæller en række af verdens bedste biodynamiske vinhuse.