Tilbud

2013 Gran Reserve Viu Manent Malbec Colchagua

SPAR 56 DKK pr. fl.
DKK 53,50
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (8)

Den korte avis
Smagpåvin.dk
Den korte avis
Bo Bedre
Måltid.nu
Descorchados 91 point
Le Cav 90 point
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 27561313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Colchagua
Druesorter: 100% Malbec
Anbefalet til: Lam, okse- og kalvekød, fugle og dyrevildt
Drikkemoden: ca 6 år frem fra høståret
Fadlagring: 14 mdr på 80% fransk eg og 20% amerikansk eg

Beskrivelse

Gran Reserve Malbec

Malbec er en af de allermest spændende druer i Sydamerika, og Viu Manent er Chiles bedste til at få det fulde udbytte ud af druen. Druerne til denne vin kommer udelukkende fra San Carlos Estate i Colchagua Valley, hvor vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec- vinstokke udplantet helt tilbage i 1800-tallet. Viu Manent har længe ønsket at raffinere og perfektionere deres Malbec og det er derfor første gang at der i 2009 er lavet en Gran Reserva Malbec på de allerbedste druer. Gran Reserva Malbec byder på en bouquet af svesker, salvie og mokka samt en smag med noter af mørk chokolade og søde krydderier der perfekt kombineret med runde saftige tanniner giver en elegant og velbalanceret vin Vinen er lagret på egefade i 14 måneder og de meget gamle vinstokke er med til at give vinen en utrolig blødhed og koncentration. Der er masser af dybde og moden frugt i den lange eftersmag.""

Anmeldelser

 • 6 Stjerner - DenkorteAvis 09.05.2018 : " Malbec er en af Sydamerikas mest spændende druesorter, og på Viu Manent har man forfinet den i en sådan grad, at få andre kommer op på siden af den. Dette er lykkedes, fordi man råder over vinstokke, der er plantet helt tilbage i 1800- tallet, og hvis alder giver et lille, men unikt koncentreret udbytte. Et virkeligt kup på vinhylden."
 • 5 stjerner - Smagpåvin.dk v/Jesper Bo Bendtsen d. 23.02.17: " Frisk i aromaen med solbær, røde blommer, salvie og en smule skal fra citron. I smagen går sidstnævnte citrusnote mere i retning af grape - men ellers har vi rige noter af blåbær, sød tobak og kakao foruden en afslutning med engelsk lakrids. Egentlig ganske interessant vin, der fanger opmærksomheden og nysgerrigheden - for den har både noget ligetil og så nogle spændende underliggende lag. Velbalanceret, god friskhed og dejlig længde."
 • 6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 18.01.17: "Vinhuset hører til i toppen blandt andre fornemme repræsentanter for kvalitetsvin i Chile, men udmærker sig ved at lave landets bedste vin på Malbec-druen. Det kan man i kraft af at eje Malbec-vinstokke plantet tilbage i 1800-tallet. Vinen her har dybde og flot frugtkoncentration."
 • 5 stjerner - Bo Bedre og Måltid.nu december 2016 : "Der fuld fart på de mørke bær og endda svesker i duften. I smagen følger chokolade- og kaffenoter, der bliver længe i munden. Man får masser af saft og ok længde i eftersmagen, mens de bløde tanniner runder oplevelsen fint af til julens andesteg. Meget alsidig vin og rigtig god til prisen."
 • 5 stjerner - finansbureaet.dk d. 25.01.16: "Fin chilensk Malbec med råt kød og kærnemælk i næsen og fyldig pleasermund med markant lakridspræg tilsat noter af tobak og modne brombær. Godt køb til prisen."
 • Guld ved Concours Mondial de Bruxelles Chile 2015.
 • "...This winery is the reference for this grape..."Citat Decanter i artikel om Malbec i Chile
 • "Chile´s oldest and best Malbec comes from Viu Manent" Citat Wine Enthusiast
 • Druesorter: 100% Malbec
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 40-50 år
 • Fadlagring: 14 mdr på 80% fransk eg og 20% amerikansk eg
 • Drikkeklar: ca 6 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Lam, okse- og kalvekød, fugle og dyrevildt

Producent beskrivelse

Viu Manent - en pioner i Chiles Colchagua Valley

Viu Manent blev grundlagt i 1935. I starten havde man ikke egne marker, og da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte de allerbedste vinmarker i Colchagua Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb. <br><br>

Massive investeringer i kvalitet

Viu Manents marker og produktion er centreret omkring Hacienda San Carlos i Cunaco i Colchagua og familien har siden 1990'erne investeret massiv i modernisering af vingården og i køb og beplantning af nye vinmarker, hvoraf mange på stejle skråninger og man har også købt hvidvinsvinmarker tæt på Atlanterhavet. Man har også allieret sig med 2 af Chiles mest berømte ønologer som konsulenter, Roberto Pizarro og Aurelio Montès. Siden 1990 ledes vingården af José Miguel Viù og al fokus er rettet mod kvalitet. <br><br> Chiles ældste og bedste Malbec samt exceptional value hos Parker Decanter skriver: "...This winery is the reference for this grape in Colchagua..." og Wine Enthusiast følger op med: "Chile´s oldest and best Malbec comes from Viu Manent" og det er sandt at Viu Manent laver Chiles i særklasse bedste Malbec, og det er der flere gode grunde til: Vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, udplantet helt tilbage i 1800-tallet og Colchagua-dalens unikke jordbundsforhold giver vinsorten optimale vækstbetingelser, og fremkalder druens mest ædle og komplekse egenskaber. I 1993 var Viu Manent den første vingård i Chile, der lavede og markedsførte en Malbecvin. I dag laver Viu Manent vin på druer fra vidt forskellige "terroirs": San Carlos' meget gamle vinstokke, El Olivars stejle skråninger og La Capillas vulkanske og mineralrige jordbund. Selv hvidvin excellerer de i med druer fra vinmarker i det kølige 'Costa Colchagua' område ved kysten ud til Stillehavet - bla. blev deres Chardonnay Gran Reserva 2013 nr. 6 på det prestigiøse Decanters Top 50 Best Wines of 2015 liste. <br><br> Chiles mest prisvindende vingård Viu Manent har de sidste 20 år høstet et utal af gode rating og et hav af guldmedaljer og opnåede i 2010 at blive den vingård i Chile, der fik flest medaljer ved internationale smagninger. Robert Parker's The Wine Advocate skriver: "Viu Manent is the very model of consistency as all of its wines can be recommended and several offer exceptional value" - "A name to follow". <br><br>

Høj kvalitet på ethvert plan - Viu Manents forskellige vine

Cuvée Philipson: udviklet i samarbejde med Viu med det formål, at skabe den ultimativt bedste kvalitet til prisen. Vinen er sammensat af nogle af Viu Manents bedste fade med vin fra de bedste marker såsom San Carlos, hvis ældgamle vinstokke giver en forrygende koncentration. En vin der overperformer, hvilket betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Reserva Estate Collection: frugtige og druetypiske hverdagsvine, der giver fuld værdi for pengene. Gran Reserva: fadlagrede vine på druer fra de bedste vinmarker med finesse, dybde og flot struktur. Secret: lavet på 85% af vinens hoveddrue og 15% hemmelige druer: Secret som giver vinene kompleksitet. Secret Vinene fadlagres i kort tid, for at bevare den essentielle elegance. Single Vineyard: enkeltmarksvine med enestående karakter på perfekt modne og koncentrerede druer fra lavt ydende, enestående vinmarker, lagret på nye egetræsfade. Ikonvine: Viu 1; Chiles bedste Malbec udelukkende lavet på gamle vinstokke. El Incidente; prestigevin på Chiles berømte Carmenère drue og ViBo; argentinsk top Malbec fra kølige vinmarker i over 1000 meters højde for foden af Andesbjergene. <br><br>