Tilbud

2013 Gran Reserve Viu Manent Cabernet Sauvignon Colchagua

SPAR 56 DKK pr. fl.
DKK 53,50
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Den korte avis
Vinavisen
Finansbureauet.dk
BT
BT Guld
Spis Bedre Anbefalet

Vin-Info

Varenummer: 27791313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Colchagua
Druesorter: 95% Cabernet Sauvignon, 2% Malbec, 2% Petit Verdot, 1% Tannat
Anbefalet til: Oksekød og dyrevildt samt alle kødretter. Pragtfuld til ost.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 5-8 år frem fra høståret

Beskrivelse

Viu Manent - en pioner i Chiles Colchagua Valley

Viu Manent blev grundlagt i 1935. I starten havde man ikke egne marker, og da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte de allerbedste vinmarker i Colchagua Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb. <br><br>

Massive investeringer i kvalitet

Viu Manents marker og produktion er centreret omkring Hacienda San Carlos i Cunaco i Colchagua og familien har siden 1990'erne investeret massiv i modernisering af vingården og i køb og beplantning af nye vinmarker, hvoraf mange på stejle skråninger og man har også købt hvidvinsvinmarker tæt på Atlanterhavet. Man har også allieret sig med 2 af Chiles mest berømte ønologer som konsulenter, Roberto Pizarro og Aurelio Montès. Siden 1990 ledes vingården af José Miguel Viù og al fokus er rettet mod kvalitet. <br><br> Chiles ældste og bedste Malbec samt exceptional value hos Parker Decanter skriver: "...This winery is the reference for this grape in Colchagua..." og Wine Enthusiast følger op med: "Chile´s oldest and best Malbec comes from Viu Manent" og det er sandt at Viu Manent laver Chiles i særklasse bedste Malbec, og det er der flere gode grunde til: Vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, udplantet helt tilbage i 1800-tallet og Colchagua-dalens unikke jordbundsforhold giver vinsorten optimale vækstbetingelser, og fremkalder druens mest ædle og komplekse egenskaber. I 1993 var Viu Manent den første vingård i Chile, der lavede og markedsførte en Malbecvin. I dag laver Viu Manent vin på druer fra vidt forskellige "terroirs": San Carlos' meget gamle vinstokke, El Olivars stejle skråninger og La Capillas vulkanske og mineralrige jordbund. Selv hvidvin excellerer de i med druer fra vinmarker i det kølige 'Costa Colchagua' område ved kysten ud til Stillehavet - bla. blev deres Chardonnay Gran Reserva 2013 nr. 6 på det prestigiøse Decanters Top 50 Best Wines of 2015 liste. <br><br> Chiles mest prisvindende vingård Viu Manent har de sidste 20 år høstet et utal af gode rating og et hav af guldmedaljer og opnåede i 2010 at blive den vingård i Chile, der fik flest medaljer ved internationale smagninger. Robert Parker's The Wine Advocate skriver: "Viu Manent is the very model of consistency as all of its wines can be recommended and several offer exceptional value" - "A name to follow". <br><br>

Høj kvalitet på ethvert plan - Viu Manents forskellige vine

Cuvée Philipson: udviklet i samarbejde med Viu med det formål, at skabe den ultimativt bedste kvalitet til prisen. Vinen er sammensat af nogle af Viu Manents bedste fade med vin fra de bedste marker såsom San Carlos, hvis ældgamle vinstokke giver en forrygende koncentration. En vin der overperformer, hvilket betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Reserva Estate Collection: frugtige og druetypiske hverdagsvine, der giver fuld værdi for pengene. Gran Reserva: fadlagrede vine på druer fra de bedste vinmarker med finesse, dybde og flot struktur. Secret: lavet på 85% af vinens hoveddrue og 15% hemmelige druer: Secret som giver vinene kompleksitet. Secret Vinene fadlagres i kort tid, for at bevare den essentielle elegance. Single Vineyard: enkeltmarksvine med enestående karakter på perfekt modne og koncentrerede druer fra lavt ydende, enestående vinmarker, lagret på nye egetræsfade. Ikonvine: Viu 1; Chiles bedste Malbec udelukkende lavet på gamle vinstokke. El Incidente; prestigevin på Chiles berømte Carmenère drue og ViBo; argentinsk top Malbec fra kølige vinmarker i over 1000 meters højde for foden af Andesbjergene. <br><br>

Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Viu Manent tilstræber at lave rødvine med finesse, struktur og holdbarhed, og det kan smages i denne luksus Gran Reserva Cabernet Sauvignon. Der udvælges kun det bedste af det bedste til denne Reserve, hvorefter vinen lagres i 12 måneder på franske egefade, Vinen har en meget ren og druetypisk duft af solbær, og en smag i klassisk bordeaux-stil med stor dybde og kompleksitet samt masser af moden frugt i den lange bløde eftersmag.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 03.02.16: "Vinhuset har gennem mange års intens indsats oparbejdet ekspertise i at lave rent duftende og smagende vine med finesse. I den aktuelle vin er det en flot solbærduft og -smag, som dominerer. En ren Bordeaux-killer."
  • 5 stjerner - vinavisen.dk d. 25.01.16: "Der er sol og solbær i denne vellavede rødvin, bred og blød frugt, et godt billede af Cabernet-druen, tilpas syre og en lang eftersmag. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet."
  • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 23.11.15: "Chilensk Cabernet Sauvignon med råt kød, solbær og kaffe i næsen og mellemfyldig mund med krydrede noter af estragon og nelliker iblandet lidt peber og lakridspulver."
  • 5 stjerner og GULD - BT d. 14.11.15: "Lækker, saftig og fyldig rødvin, flot, lang, karakterfuld smag af solbær, krydderier, urter, mørk toast og vanilje. Superflot tilbud."
  • Anbefalet i Spis Bedre maj 2015: "Støvede sommersolbær med lidt søde, varme krydderier i næsen. I munden er der flere flæskede solbær, noget ymer og lidt tobak. Kødfuld oversøisk Cabernet med vægt på frugten og modne tanniner. Drik den til bøffen, stegen og til hård ost."
  • Druesorter: 95% Cabernet Sauvignon, 2% Malbec, 2% Petit Verdot, 1% Tannat
  • Fadlagring : 12 måneder på franske egetræsfade
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 5-8 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Oksekød og dyrevildt samt alle kødretter. Pragtfuld til ost.