2013 Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes Gérard Seguin

DKK 299,95
pr. fl. v/12 flasker 359,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 21061313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Anbefalet til: Dyre- og fuglevildt, okse- og lammekød. Kraftige fiskeretter.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og mindst 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 18 mdr. på 40% nye franske egetræsfade, resten 1. og 2. års fade.

Beskrivelse

Gevrey-Chambertin 1. Cru Craipillot

Denne 1. Cru mark er i alt på 2,75 ha, hvoraf familien Séguin ejer 0,90 ha. Marken ligger op til Combe des Lvaux og lige på den anden side af vejen fra 1. Cru marken Clos Saint-Jacques. Vinen fremstår flot rubinrød i glasset. Duften er rig på ung bærfrugt med nuancer af hindbær, solbær og et strejf af skovbund. Smagen er godt struktureret med en superb balance mellem moden frugt og runde tanniner. Eftersmagen er rig på saft og kraft - en flot og finesserig 1. Cru Gevrey- Chambertin som vil begejstre enhver med hang til stor Bourgogne.

Anmeldelser

  • Druesorter : 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 18 mdr. på 40% nye franske egetræsfade, resten 1. og 2. års fade.
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og mindst 10 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Dyre- og fuglevildt, okse- og lammekød. Kraftige fiskeretter.

Producent beskrivelse

Domaine Gérard Séguin

Lille, familiedrevet Domaine beliggende i Gevrey-Chambertin by. Vingården kan føre sin historie tilbage til 1850, hvor Alexis Séguin købte sine første vinmarker. Efter vinlusens katastrofale hærgen fra 1870 og frem, var Alexis Séguin en af de første til af pode sine Pinot Noir vinstokke på amerikanske vinstokrødder (de er restistente over for vinlusen-phyloxera). I 1950 begynder familien at opkøbe vinmarker, og i 1960 bygges vinkælderen. Den nuværende ejer Gérard Séguin, overtager Domainet i 1977 og driver det i dag med sin søn Jérôme, der er uddannet ønolog fra universitetet.

Ejer af flere berømte marker

Familien ejer i dag en lille perlerække af berømte vinmarker, heriblandt 1. Cru marken Les Lavaux, Les Crais og La Justice i Gevrey- Chambertin, samt marker i Chambolle-Musigny, Fixin og Bourgogne rouge (marker grænsende op til Gevrey-Chambertin og Chambolle-Musigny). I alt ejer man i dag 6 ha.

Naturlig winemaking

Domainet praktiserer "lutte raisonnée" dvs. at man ikke bruger kunstigt fremstillede kemilkalier og tilsætningstoffer, men så vidt muligt økoligske produkter. Alle druer håndhøstes og sorteres og vinfikationen er traditionel, vinene lagrer i egetræsfade (20 til 50% nye alt efter vinen, fadende kommer fra berømte skove som Allier, Limousin, Nièvre et Tronçais).

Gode ratings franske vinguides

Domaine Gérard Séguin har fået flere flotte omtaler i Revue des Vins de France, i Guide Hachette har man fået "Cup de Coeur" (Best Buy) flere gange og omtales som et at de få famliedrevede Domainer, hvor man prismæssigt har bevaret benene på jorden.