2013-Galatrona-Merlot-Toscana-Tenuta-di-Petrolo

2013 Galatrona Merlot Toscana Tenuta di Petrolo

DKK 650,00
pr. stk. v/6 stk. 784,95   pr. stk.

Anmeldelser (4)

91 point
90 point
91 point

Ejendommen er en af de mest feterede kometer i dagens Toscana. Under ejeren, Luca Sanjusts ledelse, er der siden midt i halvfemserne, opnået fantastiske resultater og vingården har oplevet et gennembrud blandt internationale vinkritikere, især hos Wine Spectator og Robert Parker.

Vingården er utroligt smukt beliggende ca. 40 km syd for Siena i et bakket område, som domineres af et imponerende borgtårn fra Etruskertiden, dvs. før romerne erobrede denne del af Italien, kaldet Galatrona.. Ifølge Luca opstår der her mikroklimaer, som gør det muligt at lave verdensklassevine.

De 2 vigtgste vine er Torrione, som fremstilles af Sangiovese og Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er Tenuta di Petrolo's "hotteste" og absolut mest sjældne prestigevin. Vinen er en såkaldt Supertoscaner, lavet på 100% Merlot og lagret på franske barriques. Den kaldes ofte Toscanas Petrus og er blevet en af Italiens ikonvine på linie med f. eks. Sassicaia.

Den imponerende mørke vin rummer en indtagende bouquet af røde bær, lakrids og vanille. Smagen er simpelthen gigantisk, med en gudsbenådet rigdom på ekstrakt og fuldmoden tannin. En unik vin i verdensklasse, vis eneste fejl synes at være den uhørt lille produktion på blot 400 kasser om året.

"It should now be considered THE PÉTRUS OF TUSCANY" citat Wine Spectator.