2013 Felino Chardonnay Mendoza Viña Cobos

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 25811113
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Fed fisk, gerne røget, lyst fjerkræ
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 3-4 år frem fra høståret
Fadlagring: 26% på franske egefade, heraf 19 % nye, 74 % lagret på ståltanke

Beskrivelse

Viña Cobos - Boutique winery med tårnhøj kvalitet

Cobos er sammen med Nicolas Catena toppen af kransekagen indenfor argentinsk vin. Cobos er et joint venture mellem den californiske superwinemaker, Paul Hobbs, Marchiori-familen, der ejer vinmarkerne og Luis Barraud, en fransk ønolog. Paul Hobbs er kendt som pioner indenfor californisk og argentinsk winemaking, og er blandt de få winemakere, der har oplevet at blive belønnet med de magiske 100 point hos Robert Parker. Cobos er også navnet på de lokale dværgugler, som bygger rede i jorden omrking Viña Cobos.

Marchiori - en af Mendozas bedste vinmarker

Marchiori Vineyard er på 52 hektar og beplantet med vinstokke op til 90 år gamle, primært med Malbec, men også Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Merlot. Vinmarken ligger i Pedriel regionen i Mendoza, der r er Argentinas vinøse centrum. Normalt er argentinske vinhuses besiddelser spredt meget ud rent geografisk, men Cobos laver fortrinsvis vin fra Marchiori i Lujan de Cuyo, men også i Valle de Uco på marker op til 1400 m over havets overflade.

Samlerobjekter med tårnhøje Parkerpoint

Efterspørgslen på de unikke dråber Cobos laver og som Robert Parker har vurderet op til 99 point er meget stor, så vinene fra Viña Cobos er ikke blot de bedste (sammen med Catenas), men samtidig nogle af de mest sjældne, feterede og eksklusive fra Sydamerika.

Bedst mulige kvalitet på alle niveauer

Cobos laver 4 serier med vine:

 • Felino: Dette er vingårdens visitkort, en entry-level serie med høj kvalitet for pengene
 • Bramare: Ordet Bramare er italiensk og betyder "at stræbe efter", i denne serie laves Malbec, Cabernet Sauvignon og Chardonnay.
 • Bramare Single Vineyard: Dette er enkeltmarkvine der fremhæver særlig gode vinmakers typicitet og klasse.
 • Cobos: Prestigevine, der laves på druer fra de ældste vinstokke i de bedste vinmarker og kun i topårgange.

Felino Chardonnay

Druerne til Felino Chardonnay, som alle er håndhøstede, stammer fra udvalgte marker i Lujan de Cuyo og Valle de Uco. Det er en meget fyldig vin med toner af fersken, grønne æbler og guava, som er gennemgående i den generøse smag. Citrus og mineralske noter giver en forfriskende finish.

Anmeldelser

 • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 13.06.16: "Let krydret og pirrende Chardonnay, som ikke fornægter sit oversøiske ophav. Frisk næse med en snert af citrus og smør og cremet mund med dominans af eksotisk frugt og et strejf af vanilje, røg og lime og med en snert af mineralitet i den lange eftersmag, som løfter vinen et niveau over vine i samme prisklasse. Super køb til prisen."
 • Robert Parker gav 91 pts til årgang 2007 Felino Chardonnay med følgende kommentar; "Paul Hobbs has the touch with Chardonnay. The 2007 Felino Chardonnay from a vintage that Hobbs calls "dicey because of rain", was 70% fermented in stainless steel and 30% in barrel. It is medium gold-colored with a bouquet of toasty apple, poached pear, and tropical fruit aromas. Smooth and seamless on the palate, it has surprising depth, ripe flavors, and a pure finish. Drink this awesome bargain over the next two years."
 • Fremhæves i Robert Parkers bog ´"Parker's Wine Bargains - The World's Best Wine Values Under 25$" som et ekstraordinært godt køb til prisen: "This wine is medium gold coloured, with a bouquet of toasty apple, poached pear, and tropical fruit aromas. Smooth and seamless on the palate, it has surprising depth, ripe flavors and a pure finish."
 • Druesorter: 100% Chardonnay
 • Fadlagring: 26% på franske egefade, heraf 19 % nye, 74 % lagret på ståltanke
 • Dyrkningsforhold: Markerne ligger i gennemsnit 762 meter(2500 fod) over havets overflade
 • Drikkemoden: Ved frigivelsen og 3-4 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Fed fisk, gerne røget, lyst fjerkræ