2013 Clos du Roy, Château Piada, Sauternes

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (5)

Den korte avis
Vinavisen
Finansbureauet.dk
Vinhulen 90 point
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 50011413
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 24 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: Sauvignon Blanc og Semillon
Anbefalet til: Foie gras, blåskimmelost, samt ikke alt for søde desserter
Drikkemoden: ca. 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 12 mdr, 25% nye fade hvert år

Beskrivelse

Clos du Roy fra Château Piada

Château Piadas almindelige vin fremstilles af 100% Semillon-druer, men slottet producerer også en Sauvignon Blanc-baseret Sauternes, Clos du Roy. Sauvignon Blanc-baserede vine fra Barsac-Sauternes bliver meget intense, hvilket Clos du Roy tydeligt illustrerer. Den gyldne vin byder på liflige toner af stikkelsbær, lynghonning, marcipan og et strejf af røg. Smagen er fyldig og rig på sødmefulde citrusnuancer. Eftersmagen er lang og cremet. Skøn Sauternes!

Anmeldelser

  • 6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 21.12.16.
  • 5 stjerner - Vinavisen.dk d. 21.11.16: "Til den meget rimelige pris er dette en venlig og imødekommende Sauternes med dejlig honningsødme og tilpas syre til at afbalancere sødmen. Den ædle råddenskab kunne vi ikke rigtigt fornemme. Den femte stjerne får den for prisen."
  • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 10.10.16: "Årgang 2013 er et godt Sauternes år, og det mærkes i Clos du Roy Sauternes 2013, som byder på intens næse med røgfyldte noter og flamboyant mund med noter af ristede mandler, honning, abrikoser og blåskimmelost i skøn forening med et delikat strejf af citronskal i den lange eftersmag. Helt utroligt at så lækker en sag kan købes til den pris."
  • 90P, 5 stjerner og Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 21.08.16: "Duften rummer abrikos og fersken og lidt makron/mandel/marcipan. Dejlig frisk. Smagen er sødmefuld og dog med frisk frugtsyre med abrikos, fersken, makron og mandel og flot struktur. Dejlig rund og fyldig med godt forhold mellem sødmen, syren og tætheden. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen"
  • Druesorter: Sauvignon Blanc og Semillon
  • Fadlagring: 12 mdr, 25% nye fade hvert år
  • Drikkemoden: ca. 10 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Foie gras, blåskimmelost, samt ikke alt for søde desserter

Producent beskrivelse

Château Piada - tidligere en del af Yquem

Vi har arbejdet sammen med Château Piada siden 1987 - dette lille, familiedrevede slot er nabo til Coutet og Doisy-Vedrines i Barsac- kommunen, hvor de mest elegante og delikate Sauternes-vine dyrkes. Slottet er fra 1217 og var tidligere en del af selveste Château d'Yquem. De seneste år har slotsejerne skruet drastisk op for ambitionsniveauet, hvilket har kunnet aflæses direkte på vinens kvalitet, som reelt er på Cru Classé-niveau.

Den ædle rådenskab

Hemmeligheden bag Sauternes-vinenes kvalitet er den ædle råddenskab, botrytis cinerea. Floderne Ciron og Garonne sender fugtige morgentåger ind i vinmarkerne og danner ideelle livsbetingelser for "den ædle råddenskab", botrytis cinerea. Råddenskaben suger langsomt vandet, ud af druerne, og reducerer dem til små rynkede rosinstørrelser med høj koncentration af sukker.

Marken høstes fem gange

I Sauternes høster de seriøse slotte mindst et par omgange. Druerne modnes nemlig ujævnt, og det gælder om kun at få de mest rådne bær høstet - de andre druer må vente til høsten næste dag, eller dagen efter. Siden årtusindskiftet har man ladet Château Piadas marker høste ad fire eller fem omgange (!), hvilket har fået den i forvejen fremragende kvalitet til at stige mærkbart.