2013 Château Barbeyrolles Pétale de Rosé Øko Côtes Provence

DKK 399,95
pr. fl. v/6 flasker 479,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 44303200
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Provence
Druesorter: 50% Grenache, 20% Cinsault, 18 Mourvèdre, Syrah, Rolle, Sémillon, Ugni-Blanc ogSauvignon Blanc.
Anbefalet til: Alle lette retter hele året rundt, terrassevin, lette grill retter, røget laks, muslinger, de fleste skaldyr. Pragtfuld aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 2-3 år frem fra høståret.

Beskrivelse

Château Barbeyrolles Provence Cuvée Pétale de Rosé

Denne cuvée så dagens lys første gang i 1985 og er Régine Sumeires flagskib, resultatet af mange års søgen efter at lave den perfekte rosévin som også kan anvendes til retter fra den højere gastronomi. Pétale de Rosé betyder "Rosenblad". Superelegant og feminin rosé. Farven er lysere end laksefavet. Bouqueten er frugtig og luftig med strejf af røde roser, lidt krydderi, smagen er ikke kun meget frisk og elegant, men har også noget let olieret og silkeagtigt over sin finish. En unik rosé.

Anmeldelser

  • 91P - Vinbladet juni 2014 : " Lille, elegant duft, fin, let sødmefuldt strejf sammen med hindbær. Cremet smag, fyldig med lang, cremet eftersmag med fin syre og let bitter tone. "
  • 5 stjerner i Smag og Behag juni 2014 : "Æbler, jordbær, stikkelsbær i næsen med en snert af fennikel. Det er en helt anden type rosé med en langt tungere dybde i mundfylde og kompleksitet - jordbær, æble, appelsinskal og en snert af ristede hasselnødder sidder på smagspaletten. Superskarp balance mellem sødme og syre og sågar en flot, flot længde med fin bitterhed. Super madvin og en sommerflirt, man vil huske."
  • 90P - Decanter Magazine juni 2014: "Provence rosés can sometimes flatter to deceive, but this has plenty going for it. The deep, broad but uplifting nose is full of strawberry cheesecake aromas, and in the mouth it shows a rounded texture, with tasty raspberries and strawberries. Alfresco drinking for the warmer weather ahead."
  • Druesorter: 50% Grenache, 20% Cinsault, 18 Mourvèdre, Syrah, Rolle, Sémillon, Ugni-Blanc ogSauvignon Blanc.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 2-3 år frem fra høståret.
  • Anbefales til: Alle lette retter hele året rundt, terrassevin, lette grill retter, røget laks, muslinger, de fleste skaldyr. Pragtfuld aperitif.

Producent beskrivelse

Château Barbeyrolles - essensen af Saint-Tropez

Slottet ligger billedskønt mellem landsbyen Gassin og på Saint-Tropez og dermed Middelhavet. Slottets 12 ha. ligger her som en magisk oase af skønhed og stilhed i skarp kontrast til jetsettets Saint-Tropez. Den nuværende ejer Régine Sumeire købte slottet i 1977, men er ud af en gammel vinavlerfamilie, som har dyrket vin i Provence tilbage til 1800 tallet. Selve slottet kan føre sin historie tilbage til Middelalderen, men den nuværende bygning er fra 1800 tallet. Régine Sumeire er en karismatisk personlighed i Provence, og en passioneret kok, som har skrevet flere kogebøger. Hun kalder sig selv for "Vigneronne et Gourmande".

Økologiske dyrkningsmetoder i fredet område

Régine Sumeire har altid anvendt økologiske dyrkningsmetoder og har i mange år haft den holdning at det var den eneste vej til topkvalitet. Slottet er i dag økologisk certificeret. Alle druer håndhøstes, og vinifikationen foregår med respekt for biodynamisk drift og "by gravity" i den moderniserede kælder. Undergrunden her tæt ved højdedragene Les Maures består mest af skiffer og sand og giver vinene en helt unik lethed og elegance. Tætheden ved Middelhavet spiller uden tvivl en nøglerolle i dette.

Pétale de rose

Pétale de rose betyder direkte oversat " rosenblad ", men er betegnelsen for Régine Sumeires konstante søgen efter den perfekte rosé. Siden 1985 har hun forsket i druetyper, undersøgt jordbundsforhold, klima og fremstillingsmetoder for at nå frem til det bedste "Pétale de rose" - essensen af den bedste rosé. Resulatet i dag er en utrolig, utolig svag lyserød, "rosenfarvet" vin.

Château la Tour de l'Évèque

Régine Sumeire ejer også Château la Tour de l'Évèque i Pierrefeu i Var ved Hyères i Provence. Her laves også provencevine af højeste kvalitet, men i en anden stil.