2013 Cava Grand Cuvée Gran Reserva Sumarroca

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Guia Penin 90 point

Vin-Info

Varenummer: 56991513
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Penedès
Druesorter: 50% Chardonnay, 30% Macabeu, 15% Xarel.lo, 5% Parellada
Anbefalet til: Aperitif, tapas, fisk, skaldyr.
Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse.

Beskrivelse

Sumarroca Cava Grand Cuvée Gran Reserva

Lavet på druer fra Sumaroccas egne marker. Efter 2. gæring på flaske, lagres vinen 3 år på bærmen. Cava Grand Cuvée Gran Reserva er en ideel fest- og aperitifvin i den intense, indsmigrende stil, som kendetegner alle Sumarrocas cava-vine. Vinen byder på en intens og kompleks duft af brioche og gær fra den lange lagring, sammen med pære, æble, vanilje, krydderi og mineralske strejf. Smagen er tør og frisk med flot balance og sprød syre og med den fineste mousse man kan ønske sig. Eftersmagen er lang og behageligt cremet. En elegant cava i en ambitiøs stil, som vil glæde selv den mest kræsne kender.

Anmeldelser

  • 90P - Guia Penin 2017.
  • Druesorter: 50% Chardonnay, 30% Macabeu, 15% Xarel.lo, 5% Parellada
  • Lagring inden frigivelse: Minimum 3 år
  • Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse.
  • Anbefales til: Aperitif, tapas, fisk, skaldyr.
  • Serveres nedkølet: til 8 ° - 10 ° C

Producent beskrivelse

Cava af egne druer og solidt håndværk

I en tid hvor produktionen af Spaniens mousserende Cava i stigende grad fuldmekaniseres, og hvor vinmageren i kælderen sjældent har den ringeste anelse om, hvem der har dyrket druerne eller hvor de stammer fra, er det en lise for sjæl og gane at stifte bekendtskab med familien Sumarrocas vine. Familien fremstiller udelukkende vin af druer, de selv har dyrket, og deres prisvindende vine oser langt væk af solidt håndværk.

Champagne-tryk

Familien Sumarroca råder over 450 hektar vinstokke plantet i en kalkholdig jord, som giver druer med en bemærkelsesværdig intensitet og mineralitet. I kælderen stiler man kompromisløst efter topkvalitet, og blandt andet sørger man for at alle husets Cava-vine holder seks atmosfærers tryk og ikke kun de fire, som loven foreskriver. Druernes kvalitet og det høje tryk i flasken bevirker, at Sumarrocas Cava kan være særdeles svær at skelne fra "ægte" Champagne fra Champagne- distriktet.

Sumarrocca, Bujonis og Cielo d'Or

Vi fører 3 serier fra Sumarroca, der alle er af fantastisk kvalitet. Hovedserien bærer naturligvis vingårdens navn.

Ikke kun mousserende vine

Hos Sumarroca laves der ikke kun mousserende vine, der laves også stille vine af høj kvalitet. Ligesom resten af produktionen hos Sumarroca er det udelukkende med egne druer.