Tilbud

2013 Catena Malbec Mendoza High Mountain Vines

SPAR 60 DKK pr. fl.
DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (32)

Ekstra Bladet
Jysk fynske Medier
BT
BT BT GULD
Alt om vin
Ekstra Bladet
JydskeVestkysten
Henrik Oldenburg 16,5 point
Vinbladet 91 point
BT

Vin-Info

Varenummer: 27891313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: 100% Malbec
Anbefalet til: Dyre- og fuglevildt, okse- og lammekød, modne, fuldfede ostetyper
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 12 mdr på 70% franske og 30% amerikanske egetræsfade

Beskrivelse

Catena Malbec

Druerne til Catena Malbec stammer fra 3 marker i forskellige højder, som ligger i 3 forskellige distrikter; Angelica, La Pirámide og Altamira. Markerne ligger i henholdsvis ca. 700, 800 og 900 meter over havet. Catena Malbec kendetegnes ved sin dybe, komplekse bouquet af tætpakket, moden frugt. Smagen er ligesom Catenas øvrige vin begavet med en fabelagtig balance mellem moden frugt og bløde tanniner, og domineres aromamæssigt af sødmefulde brombær og et touch af mokka. Den lange eftersmag er mættende og meget varm - en på én gang fløjlsblød og muskuløs vin, som ingen vil kunne modstå.

SE HER: Catena kåret som 'New World Winery of the Year 2010' af Wine Spectator

Anmeldelser

 • Food & Drinks magazine oktober: " Druerne til Catena Malbec stammer fra tre marker i forskellige højder, som ligger i tre forskellige distrikter: Angelica, La Piramide og Altemira. Markerne ligger i henholdsvis cirka 700, 800 og 900 meter havet, hvilket giver vinen Et dejligt køligt præg. Catena Malbec kendetegnes ved sin dybde, komplekse bouquet af tætpakket, moden frugt. Smagen er ligesom Catenas øvrige vine begavet med en fabelagtig balance mellem moden frugt og bløde tanniner Og domineres aromamæssigt af sødmefulde brombær og touch af mokka. Den lange eftersmag er mættende og meget varm, en på en gang fløjlsblød og muskuløs vin, som vil kunne klare alle den danske julemads udfordringer."
 • 5 Stjerner og GODT KØB - Ekstrabladet 06.10.2017:" Flot koncentration og i smagen masser af blomme, lakrids, peber og vanilje. Vellavet vin som i dette prislag år efter år er et af de bedste malbec køb. Lang afslutning.91"
 • 5 Stjerner og BT GULD - BT/ Tim Vollerslev 17.06.2017:" Saftig, kraftigrødvin, lækker, lang, harmonisk,flot smag af sorte kirsebær,brombær, skovbærsødme,urter, krydderier, mokka, mørk og røget toast. Velegnet til: Serveres v. 16 gr. til kraftige retter."
 • 5 Stjerner - Jysk Fynske Medier 03.07.2017:" Moden blomme og blåbær. Dyrket på malbec-druen på marker et godt stykke over havet, hvilket giver vinen et dejligt køligt præg. Ret tæt med sødmefulde vaniljenoter. Vil formentlig blive endnu bedre med lidt lagring. Allerede nu masser af vin for pengene og en fin allround grillvin."
 • 5 Stjener - Altomvin.dk Sommerens bedste grillvine 2017:" Lækre modne brom-/blåbær, fint mineralsk præg, grafit, og diskret præg af ristet fad. Flot finale. Harmonisk vellavet vin med god syre. God til den grillede bøf og lammekotelet."
 • 5 Stjerner Ekstrabladet 17/03-2017:" Lette krydrede noter i duften. Medium fylde, masser af umiddelbar frugt i smagen. Lidt lav i syren og en mellemlang eftersmag."
 • 5 stjerner - JydskeVestkysten-Jysk Fynske Medier0020d. 03.12.16: "Udtalte sødmefulde noter med blomme og mørke bær samt lidt vanilje. Malbec-druerne er dyrket i op til 1400 meters højde, hvilket giver vinen et flot køligt præg. Tæt, koncentreret og i fin balance. Virkelig meget personlighed. Vil nyde godt af et-to år for at blive rundet lidt af, men smager virkelig godt nu. Rigtig meget vin for pengene."
 • 16,5/20P - Forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 03.10.16: "Nicolas Catena har været for argentinsk Malbec, hvad hønen er for ægget, og siden han plantede de første Malbecstokke i 1984, har hans standard- Malbec i diverse forklædninger hævdet sig som en af landets bedste, solideste og ærligste. Den er langt fra den dyreste eller den mest eksklusive, men den er svinelæderet mellem alle forgyldningerne. Igen i årgang 2013 er den ren, præcis, saftig, fyldig og uimodstaåelig. Lidt viol og en kvist engelsk lakrids sidst i smagen skader ikke, tværtimod. Det er et glas overbevisende moderne Argentina. Så kan det røde kød bare komme an."
 • 91P - Vinbladet.dk d. 13.09.16: "Solbærfrugt med varme og velvalgt sødme og et touch Bordeaux-grafit og et lettere lakridset krydderi. Åben, venlig og givende og med fin teknik. Delikat og lettilgængelig. Nydeligt likørpræg og masser af styrke og saftighed. Meget givende vin, der hænger flot og længe i munden"
 • 5 stjerner - vinstyrke2.dk d. 22.07.16: " Catena er et argentinsk vinhus i verdensklasse, og deres vine fås i alle afskygninger og i alle prisklasser. Her er vi i den mere moderate ende af skalaen, men til prisen er der absolut tale om en klassevin. Solbærrene dominerer i fint samspil med julekrydderierne. En del mere peber i smagen, end vi er vant til fra tidligere årgange, men det klæder faktisk vinen, som får et elegant "fransk" præg og en kultiveret stil. En bøfvin, men også god til det lidt finere kød som f.eks. en kalvekotelet."
 • 5 stjerner og GULD - BT d. 30.07.16: "Fyldig rødvin, karakterfuld, flot, saftig, lang, rund smag af kirsebær, brombær, solbær, krydderier, urter, mørk toast og lidt vanilje."
 • 91P - Wine & Spirits Magazine april 2016: "Pulled from vineyards at the foot of the Andes in the Uco Valley, this captures the fresh mountain influence as well as the cold 2013 vintage in its spicy and refreshing flavors, the wine rich in crunchy, juicy cherry and blackberry notes. Open now for meat lasagna, or save it for a couple of years, as the tannins still need a little bit of time to calm."
 • 90+P - Vinousmedia.com v/Stephen Tanzer april 2016: "Dark red with ruby tones. Vibrant aromas of pomegranate, cranberry, mint, licorice, chocolate and cocoa powder. Bright and sharply delineated for Malbec, showing an exhilarating coolness to its juicy flavors of crushed plum, blackberry and raspberry. The tannins are suave, pliant and fine-grained. This very attractive Malbec will rely more on its acidity than its tannins for longevity."
 • Anbefalet - DinVinGuide.dk d. 23.02.16: "Fra en af pionererne i vinproduktionen i Argentina. Mørke intense bær i duften. Modne sorte kirsebær, animalske toner, kørvel og vanilje i smagen. Flot balanceret og en saftig fyldig vin. Let tør afslutning."
 • 5 stjerner - vinavisen.dk d. 01.02.16: "Denne rødvin har stor frugtfylde, en god struktur og en behagelig sødme. Brug den til mad og skænk den gerne let afkølet. Den er ikke egnet til vinsmagere, der er bange for sødme i vine."
 • 90P - Wine Enthusiast Magazine januar 2016: "Ripe borderline raisiny aromas include earth, cedar and graphite scents. This is concentrated, grabby and fully extracted. Flavors of jammy black fruits blend with spicy saucy notes prior to a finish with flavors of tomato, herbs, salt and gamy meat. Firm acidity guarantees this will last at least another five years before falling off."
 • 5 stjerner, 90P og GODT KØB - Ekstra Bladets test af julevine december 2015.
 • 6 stjerner og bedste argentiner - Flaskehalsen.nu d. 30.11.15: " Mageløs Mendoza-Malbec - Argentinske Catena står bag denne Malbec, der rummer alle de elementer, som man kan håbe på i en argentinsk Malbec... Denne Malbec fra 2013 er superlækker og blød. Den er så rar og behagelig mod smagsløgene, at man næsten bliver overvældet, og mens der er masser af kraft og power i vinen, så smadrer den aldrig munden, for det hele er samlet i lækre og bløde sløjfer man slet ikke kan få nok af. Hvis du endnu ikke er blevet overbevist om, at argentinsk Malbec kan være helt igennem enestående, så træk en af disse op - så er du garanteret ikke længe om at erklære dig enig med alverdens Malbec-fans."
 • Anbefalet i Spis Bedre november 2015: "Stor duft af solbær, noget røget og læder. I munden en dyb smag af sorte brombær, violer, lakrids og kaffe. Det er en saftig fætter med kraft og saft nok til at leve op til forventningerne om at kunne matche den store julemiddag. De kraftfulde tanniner spiller med musklerne, men uden at være udtørrende."
 • Kåret til at være blandt de 10 bedste argentinske Malbec under 100 kr (tilbudspris) i Danmark af Ekstra Bladet november 2015.
 • 5 stjerner - finansbureauet.dk d. 09.11.15: "Varm og indbydende argentinsk Malbec med pebret næse og pæn fyldig mund med fin længde og noter af mørke kirsebær, tobak og espresso. Godt køb til prisen"
 • 90P - Vinbladet.dk d. 23.10.15: "Allerede udviklet duft med modne kirsebær, svesker, sødmefuld lakrids og fine, mokkaagtige toner fra fad. Fyldig smag med velouragtig tannin, saftig med lang, moden, frugtagtig eftersmag med fine toner fra fad. Lækker vin, helt på toppen."
 • Ugens vinder på aov.dk d. 22.10.15: " Dette er en vin der er en stabil topscorer. Den franske Malbec drue stortrives på den argentinske Mendoza højslette. Det stabile klima, og de kølige nætter giver frugtrige og syrespændstige vine. Nicolas Catena var en af pionerene i bestræbelserne på at udnytte Mendozas fantastiske klima."
 • 6 stjerner - denkorteavis.dk d. 21.10.15: " Vinen er lavet på Malbec- druer, som har vokset på vinstokke i Andesbjergene i en højde på op til 1400 meter over havets overflade. Resultatet i glasset er enestående med karakter af balance parret med koncentration. Farven er kulsort, og smagen er blød som pelsen på et kattedyr."
 • 5 stjerner - Berlingske d. 17.10.15 - anmeldt til tilbudspris på 99,95 v/12 fl.: "Lækker mørk næse, som minder lidt om nordrhône med kød, røg og peber. Kraftfuld sag med en del tannin, nogen sødme og god saftighed."
 • 6 stjerner - Flaskehalsen.nu d. 14.10.15: "Denne Malbec fra 2013 er superlækker og blød. Den er så rar og behagelig mod smagsløgene, at man næsten bliver overvældet, og mens der er masser af kraft og power i vinen, så smadrer den aldrig munden, for det hele er samlet i lækre og bløde sløjfer man slet ikke kan få nok af. Hvis du endnu ikke er blevet overbevist om, at argentinsk Malbec kan være helt igennem enestående, så træk en af disse op - så er du garanteret ikke længe om at erklære dig enig med alverdens Malbec-fans."
 • 91P - Robert Parker's The Wine Advocate august 2015: "As I saw with the Cabernet, the 2013 Catena Malbec also feels fresher than the 2012. It is produced with fruit from Valle de Uco and some 20% from the Luján de Cuyo zone that fermented in a mixture of cement and stainless steel, and partly matured in barrels for some 10 months. The nose is full of violets and black cherries, and is quite perfumed. The palate has lively acidity that makes it extremely fresh, long, pleasant and easy to dink, and it cleanses your palate with the mineral-driven finish. A textbook Malbec to buy by the case. Drink or keep. This has to be one of the best vintages of this popular Malbec."
 • 5 stjerner, 90P og GODT KØB - Ekstra Bladet d.07.08.2015: "Fra en af pionererne i vinproduktionen i Argentina. Mørke intense bær i duften. Modne sorte kirsebær, animalske toner, kørvel og vanilje i smagen. Flot balanceret og en saftig fyldig vin. Let tør afslutning."
 • 5 stjerner og GULD - BT d. 25.07.15: "Kraftig, saftig rødvin, lækker frugtsmag af kirsebær, brombær, krydderurter, mokka, toast og vanilje. Perfekt til grillmad."
 • "Catena fortsætter med at sætte standarden for argentinske kvalitetsvine" citat Robert Parker
 • "Catenas vine er referencepunkter for argentinsk kvalitetsvin" citat Robert Parker
 • "Den største argentinske Cabernet Sauvignon jeg endnu har smagt" citat Robert Parker
 • "Catena laver Sydamerikas bedste Chardonnay" citat Robert Parker
 • "Argentina's Malbec Master" citat Wine Spectator,
 • "Catena laver i dag Argentinas eneste verdensklassevine" citat Wine Spectator
 • "Catena gør revolutionerende tiltag i Mendoza" citat Hugh Johnson
 • "De bedste vinproducenter anføres (med god distance til nummer 2) af Nicolas Catena" citat Decanter
 • "Argentinas mest progressive vinproducent" citat Oz Clarke
 • "Nicolás Catena behøver ingen videre introduktion. Han har nærmest ene mand været ansvarlig for at hæve kvaliteten Argentinas vine med hans portefølje af vine fra Bodega Catena Zapata. Kvaliteten er høj, lige fra den attraktivt prissatte Alamos-serie til Catena og Catena Alta-vinene" citat Wine Spectator
 • "Nicolas Catena har betydet det samme for Argentinas vinindustri, som Robert Mondavi har for Californien." citat Wine Spectator
 • Druesorter: 100% Malbec
 • Dyrkningsforhold: Marken ligger ca. 700-900 meter over havet
 • Fadlagring: 12 mdr på 70% franske og 30% amerikanske egetræsfade
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Dyre- og fuglevildt, okse- og lammekød, modne, fuldfede ostetyper

Producent beskrivelse

Catena - Sydamerikas bedste vinproducent

Familien Catena kom til Argentina fra Italien i 1898 og Nicola Catena plantede sin første Malbec mark i 1902. Siden voksede familiefirmaet sig til et af Argentinas største. Nicolas Catena overtog ledelsen i 1963, på dette tidspunkt producerede vingården store mængder vin til hjemmemarkedet, og derved skulle det blive i næsten to årtier. Men i 1982 forlod Nicolas, som er professor i økonomi, Argentina for at undervise på Berkeley Universitetet i Californien. Talrige vinbesøg i Napa Valley gav Nicolas den tanke at han måtte kunne frembringe lige så gode, hvis ikke bedre vine i det Argentinske højland i Mendoza.

Pioneren Nicolas Catena

Tilbage i Argentina, gik han straks i gang med at udforske de bedste beliggenheder og mikroklimaer for beplantning af nye vinmarker, samtidig med at han eksperimenterede med eksisterende meget gamle vinstokke, forskellige druer, investerede massivt i nye kælderfaciliteter og importerede de bedste fade fra Frankrig. Resultaterne lod ikke vente på sig og Nicolas er i dag manden der har sat Argentina på verdenskortet med vine i verdensklasse fra den ikoniske pyramideformede vingård i Mendoza. Arbejdet med at kortlægge de komplekse terroirs i Andesbjergenes svimlende højder fortsætter med uformindsket styrke og ledes i dag af datteren Laura Catena og den geniale chefønolog Alejandro Virgil.

Adrianna Vineyard - Grand Cru terroir i 1500 meters højde

Nicolas Catena var blandt de første til at se, at meget højt beliggende marker kan give en helt unik kvalitet og Catenas parceller i Adrianna Marken i Gualtallary i 1500 meters højde i Uco Valley, er i dag oprindelsessted for Argentinas allerbedste vine - Grand Cru terroir! I denne højde er sollyset endnu mere klart og intenst end i resten af Mendoza mens i sær nætterne er køligere, hvilket giver en længere modningsperiode. Druerne udvikler derfor både en tykkere skal, mere aromatisk kompleksitet og en flot modenhed uden samtidig at miste syre og dermed naturlig friskhed. Adrianna har en fascinerende diversitet af jordbundstyper, som kan skifte fra en række vinstokke til den næste. Dette har Catena brugt årevis på at kortlægge og laver i dag 5 individuelle ikonvine fra hvert sit mikro-terroir i marken. Alejandro Vigil har hele 17 vine på Vivinos verdens topliste, som er mere end noget anden. The Best Red Wine in the World is from ... Argentina At least that's what Vivino users determined. Paul Hobbs has the honor of taking the crown for number one red in the world with his Argentinian Viña Cobos project and Malbec. Argentine winemaker Alejandro Vigil of Catena and El Enemigo ended up with an astonishing 17 wines on the list: more than any single winemaker in the world. That alone is enough to make you wonder, what's in his bottles and what is going on in Argentina?". Topkvalitet på alle niveauer - fra value-for-money til verdensklassevine Alamos: Nogle af verdens bedste top value vine der årgang efter årgang skamroses for deres høje kvalitet til prisen. Catena Estate High Mountain Vines: Med druer fra højtliggende vinmarker fra forskellige terroirs blander Catena en smukt balanceret serie af ekspressive signaturvine på Chardonnay, Malbec og Cabernet Sauvignon. Catena Alta Historic Rows: Catena har efter mange års undersøgelser udpeget de bedste rækker af vinstokke i deres vinmarker. Druerne herfra giver en begrænset mængde flasker som kaldes Catena Alta. Catena Appellation: Ligesom i Bourgogne har Mendoza nogle særligt gode appellationer med hver deres terroir og personlighed. San Carlos, Tupungato, Agrelo og Vista Flores er Mendoza's svar på Volnay, Gevrey- Chambertin og Pommard. Catena Zapata: De historiske ikonvine Nicasia Vineyard, Malbec Argentino og Nicolás Catena Zapata der har sat standarden for alle andre vine i Sydamerika. Adrianna Vineyard Vinos de Parcela: Ikonvine fra Catenas højst beliggende "Grand Cru" vinmark. Malbec vine der sammenlignes med Romanée Conti's La Tâche og hvidvinene White Bones og White Stones der kaldes Argentinas bedste Chardonnay. Verdensklasse!

Catena - en helt enestående track record

Catena er Sydamerikas absolut topproducent, og hans vine har vundet adskillige vintest, både i Danmark og internationalt. Catena er blevet kåret til "New world winery of the year" af Wine Enthusiast og Nicolas Catena har været "Man of the year" i Decanter. Sidst men ikke mindst, blev Catena kåret til verdens bedste argentinske vinproducent i 2017 iflg. Parker og Michelin-guiden.

Skamros fra verdens højst respekterede vinanmeldere

"They combine volume in quality like nobody else in Argentina. The name Catena on the label is a guarantee of quality." Citat Robert Parker's The Wine Advocate "the entry-level offering very good value and the high-end delivering world-class wines... Anything wearing the Catena name is guaranteed to deliver what the label says: grape, vintage and place. Why can't all large producers be like Catena?" Citat Robert Parker's The Wine Advocate "When all is said and done, Catena Zapata is the Argentina winery of reference - the standard of excellence for comparing all others." Citat Robert Parker's The Wine Advocate "Nicolás Catena Zapata is justly credited with putting Argentinean wines on the world map-by the best expedient of focusing entirely on quality." Jancis Robinson, Financial Times "Nicolás Catena is a man of vision... he has been instrumental in changing the Argentinian wine scene more than anybody else, pushing it towards high quality." Baron Eric de Rothschild, Château Lafite I The World's Greatest Wine Estates af Robert Parker, er Catena med på listen som eneste vinproducent i hele Sydamerika sammen med legender som Domaine de la Romanée Conti, samtlige 5 af Bordeaux's 1. Cru vine, Robert Mondavi og Guigal m.fl. New World Winery of the Year 2010 - Wine Enthusiast Magazine Winery of the Year 2003 og 11 gange på 'Top 100 Wineries' listen - Wine & Spirits Magazine. Nicolas Catena - Wine Spectator's Distinguished Service Award 2012 Life Time Achievement Award 2011 - Der Feinschmecker Nicolas Catena - Decanter Man of the Year 2009