2013 Catalpa Pinot Noir Mendoza Bodega Atamisque

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Finansbureauet.dk Testvinder
Finansbureauet.dk
Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 24201313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Lette retter med okse- og lammekød, dyre- og fuglevildt, lette pastaretter.
Fadlagring: 12 mdr. på nye, franske fade

Beskrivelse

Bodega Atamisque

Atamisque ligger i Uco Valley i Mendoza ved foden af de majestætiske Andesbjerge. Bodegaen ligger på jorde, der har været dyrket siden jesuiterne grundlagde Estancia Atamisque helt tilbage i 1608. I dag ejes Bodegaen af ægteparret John og Chantal Du Monceau. Selv vingården er bygget i 2006 og er en state-of-the-art facilitet, bygget til at frembringe topkvalitet her 1250 meter over havets overflade og fremstår meget smukt og falder perfekt ind i landskabet med sine skifertage. Bodegaen råder over meget gamle vinmarker med op til 80 år gamle vinstokke. Jordbundsforholdene er ideelle med skifer og granit med et overliggende lag sand og småsten, og klimaet er forholdsvist køligt. Vinifikationen foregår ved hjælp af tyngdekraften. Chantal du Monceau's bedstefar var vinbonde i Bourgogne og Bodegaens hovedinspirationskilde er da også elegance og ren frugt. Den berømte ønolog Roberto de la Mota, kendt fra Mendel, er konsulent på Atamisque, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Alle druer håndhøstes tidligt om morgenen for at bevare friskheden og køligheden og sorteres straks og der bruges kun de bedste franske egefade fra de berømte skove i Allier og Nevers i Frankrig. Bodegaen ejer også en top restaurant, hvor man naturligvis kan drikke vingårdens vine og spise f.eks ørred fra vingårdens eget dambrug.

Atamisque Catalpa Pinot Noir

Catalpa er bodegaens Premium Single Variety serie med Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon Chardonnay og Pinot Noir. Catalpa Pinot Noir laves på druer som stammer fra 25 år gamle vinmarker. Bouqueten er superelegant med antydning af hindbær og brombær, smagen er meget ren og finesserig med kompleks, moden frugt og slutter med silkebløde tanniner.

Anmeldelser

  • 6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 28.09.16: " Hvis du vil afprøve, hvad 1250 meters højde over havet betyder for udviklingen af en Pinot Noir drue, så hæld Catalpa 2013 op i et glas og mærk en fantastisk friskhed, og smag en frugt, som du aldrig har fået den før. Det er et rent eventyr, som åbner for nye muligheder i forholdet mellem vin og mad."
  • TESTVINDER og 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 03.10.16: "Bedste vin til prisen til fuglevildt blev Catalpa Pinot Noir 2013, som forhandles af Philipson Wine. En virkelig lækker argentinsk Pinot Noir til overraskende lav pris i forhold til kvaliteten. En vin som besidder de klassiske feminine Pinot Noir dyder, men som samtidig byder på mere fylde og bid end man normalt oplever i vine lavet på denne sarte drue. Besnærende næse med røgfyldte noter og let animalsk præg og særdeles opulent mund, hvor de nye franske fade træder i karakter og bibringer vinen noter af toast og vanilje som supplementerer de let sødmefulde toner af marcipan og modne kirsebær på perfekt vis. Et lille Pinot Noir vidunder."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 12 mdr. på nye, franske fade
  • Anbefales til: Lette retter med okse- og lammekød, dyre- og fuglevildt, lette pastaretter.