2013-Castello-dei-Rampolla-Chianti-Classico

2013 Castello dei Rampolla Chianti Classico

DKK 179,95
pr. fl. v/12 flasker 219,95   pr. flaske

Anmeldelser (4)

94 point
93 point
91 point

Castello dei Rampolla

Castello dei Rampolla blev grundlagt af Alceo di Napoli i 1972. Alceo var en af Toscanas visionære pionerer, og med assistance fra vinguruen Giacomo Tachis (Sassicaias ønolog), spottede han nogle marker i Chianti Classico-området, som snart skulle vise sig at levere nogle af Toscanas bedste Sangiovese- og Cabernet Sauvignon-baserede vine. Da Alceo de Napoli døde i 1991, overtog børnene Luca og Maurizia driften, og da var slottet rykket op i toppen af den italienske vin superliga, især i kraft af ikonvinen Sammarco..

Omlægning til biodynamik

Hvor far Alceos største bedrift var at udvælge nogle af Toscanas bedste marker og beplante dem med de helt rigtige sorter, så har Luca og Maurizias største præstation været at pleje markerne bedst muligt. Dyrkningen foregår i dag 100% efter biodynamikkens principper, og vinene er mere fantastiske og kraftfulde end nogensinde. 99 point fra Robert Parker til Italiens svar på Mouton- Rothschild Robert Parker kalder vingården for Toscanas svar på Mouton Rothschild. Som en hyldest til faderen, er der skabt endnu en ikonvin, Vigna d'Alceo som har bjergtaget den internationale vinpresse med op til 99 point af Robert Parker. Gasto Magazine October 2018. Rene Langdahl Storroser 2010 D'ALCEO VINO DA TAVOLA Så kom aftenens største vine og efter min beskedne mening noget af det elskeligste bordeaux-blend, der nogensinde er skabt i Toscana....Vigna d'Alceos cabernet-sauvignon og petit-verdot er efter min mening Toscanas Olymp, når vi ikke snakker sangiovese. Søskendeparret Maurizia og Luca di Napoli viderefører faderens tanker fra 80'erne og 90'erne og har skabt et økologisk balanceret paradis. De er ganske enkelt så sympatiske menneskeligt og vinene, chianti, Sammarco og Vigna d'Alceo er biodynamisk dyrkede, skabt uden dikkedarer og manipulation, nu lavt svovlede og uendeligt friske, drue- og områdetro. 2010'eren overjordisk, cabernet'sk perfektion, fordi petit-verdot lige knækker cabernets skulpturelle muskelshow, viol, sværmeri, kraft, vulkan af biopower, blåbær, fasthed, den berømte vinøse kerne. 1 mia. point!"

Rampolla Chianti Classico

Rampollas kolossalt kraftfulde Chianti Classico kendetegnes ved en flot mørk farve og en aristokratisk bouquet af superintens bærfrugt med nuancer af brombær, solbær og kirsebær. Smagen er velstruktureret, og gør vinen i stand til at matche de helt store festmåltider med kraftigt smagende retter såsom dyrevildt og lam, samtidigt med at den også er i stand til at lagre i adskillige år.