2013-Brunello-di-Montalcino-Tenuta-di-Fossacolle

2013 Brunello di Montalcino Tenuta di Fossacolle

DKK 299,95
pr. fl. v/12 flasker 359,95   pr. flaske

Anmeldelser (3)

92 point
94 point
92 point

Sassetti Livio Pertimali

I 1967 blev vingården startet af Lorenzo Sassetti's familie, som også var blandt grundlæggerne af Cosorzio del Brunello di Montalcino. I år 2000 købte familien forladte vinmarker., satte dem i stand og beplantede dem så de kunne producere Sangiovese og Ciliegiolo af højeste kvalitet. I dag respekterer Livio de klassiske familietraditioner og filosofien bag vingården.

Montalcino-området er verdensberømt for kvaliteten af sin vin

Vinmarkerne omkring landsbyen Montalcino har altid produceret rødvin og det er her Brunello kommer fra. Montalcino området dækker omkring 24.000 hektar, og har unikke bakker bestående af ler og kalksten fra forskellige geologiske tidsaldre, hvilke giver vine fra Montalcino de grundlæggende karakteristika, der gør dem verdensberømte og er med til at gøre vinene fra Montalcino ekstremt eftertragtede

Brunello di Montalcino fra Fossacolle

Fossacolle Brunello di Montalcino bærer tydeligt vidnesbyrd om at være blevet skabt af en mester. Den magtfuldt mørke vin byder på intense toner af brombær, blomme, ceder, ristet kaffe, vanille og engelsk lakrids. Smagen er massiv - intet mindre. Der er perfekt balance mellem kaskader af moden, mørk bærfrugt og fine modne tanniner i den mættende eftersmag. Et mesterværk!