2013 Bourgogne Chardonnay Henri Boillot

DKK 249,95
pr. fl. v/12 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Finansbureauet.dk Testvinder
Finansbureauet.dk
Gastromand.dk Anbefalet
Jyllands Posten 90 point

Vin-Info

Varenummer: 20491113
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 5 år frem fra høståret

Beskrivelse

Henri Boillot - perfektion i Bourgogne

Henri Boillot er på blot små 10 år blevet en referenceproducent og en af Bourgognes lysende stjerner. Henri er 5. Generation på Domainet og er en uhelbredelig perfektionist. Intet, absolut intet, overlades til tilfældigheder. Han stræber efter at hver vin afspejler sit terroir (jordbundsforhold) så vidt som muligt og at de derved er forskellige, selvom det ofte kun er få meter, der skiller de forskellige marker.

Banebrydende friskhed og mineralitet

Et andet vigtigt punkt er at få en uhørt friskhed og mineralitet frem i vinene, afbalanceret af fadlagringen, til det formål får Henri Boillot lavet specielle 350 liters fade, som han lagrer sine hvidvine i, for netop at bevare størst mulig friskhed og mineralitet, disse fade er endog ved at danne skole hos andre producenter. Et traditionelt bourgognefad er på 228 liter. Henri laver vin på druer fra egne marker, men også såkaldte negocevine, dvs. vin lavet på druer fra andre vinbønders marker, som Henri har indgået langtidskontrakter med - men alle vine laves efter samme kompromisløse metode. Henri har også udvidet Domainebesiddelserne med nye marker i Côte-de-Nuits nord for Beaune.

Topratings i alle medier

Henri Boillots perfektionistiske tilgang til vinproduktion har båret frugt hos den internationale vinpresse (og den danske) og man har de sidste 10 år stået i kø for at uddele anmelderroser til Henri Boillot, der har fået sit endelige gennembrud som topproducent hos Robert Parker, Wine Spectator, Stephen Tanzer, Burghound og mange flere.

Lille produktion og value-for-money

Henri Boillot mener at kvaliteten ikke alene skal være i orden, men mere end det, til eksempel er hans "almindelige" Bourgogne Chardonnay lavet på druer fra appellationer som Saint-Romain, Meursault og Puligny-Montrachet. Således er Henri Boillots "visitkort" i orden og virkelig value-for-money og man får straks lyst til at gå på opdagelse i hans øvrige vine. Et lille problem er at mange af Boillots vine kun laves i meget begrænsede mængder, der vil aldrig være nok til alle...

Bourgogne Chardonnay

Bag etiketten af "Bourgogne Chardonnay" gemmer der sig en vin, som hæver sig dimensioner over den simple klassifikation. Det er nemlig druer fra unge vinstokke i Puligny-Montrachets bedste marker som udgør grundstammen i vinen - og dét kan smages! Vinen besidder selvsagt ikke samme kompleksitet og koncentration som Boillots topvine fra Puligny- Montrachet, men den rummer indiskutabelt elementer fra de fine marker, og dét til en trediedel af prisen!

Anmeldelser

  • Testvinder og 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 14.12.15: "Bedste hvidvin til prisen blev Henri Boillot Bourgogne 2013, som forhandles af Philipson Wine. Bag denne uprætentiøse titel gemmer der sig en vin, der hovedsageligt er lavet på druer fra unge vinstokke i Puligny-Montrachet. Råmaterialet er således i orden, og det fornemmes tydeligt. Da vinen samtidig koster langt mindre end topvinene fra dette område, er det et rigtig godt køb til prisen. Lækker smørnæse med snert af kokos og vanilje og lev støvet og mineralsk mund med sarte bitre toner i elegant stil med syrlig eftersmag med hint af lime og flint pakket ind i røgslør. En stor fornøjelse."
  • Anbefalet på Gastromand.dk d. 14.10.15: "Det var vores Bourgogne fra Henri Boillet derimod som havde den her kendte "smør-agtige" fylde og duft disse vine kan have - dejlig vin, som med sin fylde var god til den glade kylling. Du betaler som altid lidt for navnet, når vi har Bourgogne-vin, denne er ingen undtagelse, 199,95,- ved køb af 12 stk. Men så får du også en god vin for fornuftige penge."
  • 90P - Jyllands-Posten d. 09.08.15: "Meget, meget vellykket; smør, citrus, mineraler, grundingredienser i en klassisk hvid bourgogne, og de er her, selv om koncentrationen selvfølgelig ikke er enorm, så er balancen perfekt."
  • Robert Parker skriver om Boillot; "[Boillot] has sky-rocketed to the top echelon of Burgundy producers due to the uncompromising work of its owner and winemaker...."
  • Stephen Tanzer (International Wine Cellar) skriver om Boillots hvidvine; "How can chardonnay get better than this? They are hugely rich but classically dry. They are sweetly oaky, but have more than enough material to support their wood element."
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: under 40 år
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 5 år frem fra høståret