2013 Barolo Undicicomuni Arnaldo Rivera

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Robert Parker 90 point
Wine Spectator 93 point
Jyske Vestkysten
Jamessuckling.com 92 point
Decanter 91 point
Jancis Robinson 17 point

Vin-Info

Varenummer: 68271313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Barolo
Druesorter: 100% Nebbiolo
Anbefalet til: Rødt kød, fuglevildt, svampe, risotto, ragout
Fadlagring: 20 måneder på franske egetræsfade

Beskrivelse

Barolo Undicicommuni Arnaldo Rivera

Lavet på udvalgte druer marker i Verduno, La Morra, Castiglione og Serralunga. Alle druer høstes i hånden og efter en nænsom gæring lagres vinen på store franske egetræsfade i 20 måneder og 8 måneder på flaske. Resultatet er en flot kompleks Barolo med dyb rubinrød farve, intens duft af modne sorte kirsebær og blomster med komplekse noter af krydderi, læder og skovbund. I munden har vinen en stor og rank men samtidig fløjlsblød og elegant struktur. Samme mørke frugt og krydrede noter som i duften går igen i smagen der afsluttes af en lang kompleks finish. En imponerende Barolo.

Anmeldelser

  • 91P - Decanter 10.07.2017:" This is the multi-cru blend named after the eleven ('undici') villages and from no fewer than 54 individual sites; there are 50,000 bottles of this wine in 2013. A deep blood-red in colour, with soft tobacco warmth and glowing plum scents. In the mouth, the wine is concentrated, vivid and long, with a rousing acid-tannin complex filled out with dense fruits. An impressive statement of intent"
  • Druesorter: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 20 måneder på franske egetræsfade
  • Anbefales til: Rødt kød, fuglevildt, svampe, risotto, ragout

Producent beskrivelse

Cantina Terre del Barolo kvalitetskooperativ i Barolo

Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over. Produktionen er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Cantina Terre del Barolo er et kvalitetskooperativ med 650 ha. vinmarker i nogle af de bedste områder, så som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolobyer Alba og Castignlione Falletto og man satser på de klassiske Piemontevine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo.

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har Terre del Barolo skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Langhe området. Udvalgte lots af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno og Castello i Grinzane Cavour. Vinene vinificeres i mellemstore egetræs foudres og er produceret i et stærkt begrænset antal. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Terre del Barolo's medlemmer formår.