2013 Alpamanta Natal Cabernet Sauvignon Øko Mendoza

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 23971313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: Cabernet
Anbefalet til: Retter med okse- og lammekød, dyre- og fuglevildt
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret

Beskrivelse

Alpamanta - vine dyrket i pagt med naturen fra Mendoza

I 2005 besluttede 3 venner fra Frankrig, Schweiz og Østrig at etablere et boutique winery for fødderne af Andesbjergene og købte en ejendom på 35 ha i Lujan de Cuyo, et af Mendoza regionens mest klassiske områder for at lave vine dyrket i pagt med naturen.

En dansker laver vin 950 meter over havets overflade

Alpamanta Estate Wines ledes af Andrej Razumovsky, som har boet i Argentina siden år 2000. Andrej er halvt dansker og halvt østriger, og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie. Alpamanta betyder "kærlighed til jorden" på Quechuan, de indfødtes sprog. Alpamanta er også en hyldest til de oprindelige metoder og respekten for naturen. Alpamanta ligger 950 m over havets overflade.

Alvaro Espinoza, en af Sydamerikas bedste winemakers

Filosofien bag Alpamantas vine, er at skabe vine, der udtrykker deres terroir med stor respekt for miljøet og dets menneskelige ressourcer. Vinifikationen er lige fra høst til aftapning sket på en så naturlig måde som muligt. At ambitionerne og kvaliteten hos Alpamanta er høje understreges af, at man lige fra begyndelsen har haft en af Sydamerikas bedste winemakers, Alvaro Espinoza fra Chile, tilknyttet. Alvaro er ikke mindst kendt som ekspert i biodynamisk produktion.

Alpamanta Natal Cabernet Sauvignon

Alpamanta Natal Cabernet Sauvignon er vingårdens money-for-value Cab uden at gå på kompromis med prisen. Druerne er håndhøstede og vinen har en meget mørk farve og besidder en fin bouquet domineret af modne sorte frugter. Smagen er koncentreret og elegant med en lang eftersmag.

Anmeldelser

  • Druesorter: Cabernet
  • Dyrkningsforhold: Vinmarkerne ligger 950 m over havet
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Retter med okse- og lammekød, dyre- og fuglevildt