2013 Allegrini Palazzo Della Torre IGT Veronese

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (12)

Gastro
Ekstra Bladet GODT KØB
Ekstra Bladet
BT
Robert Parker 90 point
Decanter 91 point
Den korte avis
Flaskehalsen.nu
Vinhulen Bedste italienske til prisen
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 73331313
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Veneto
Druesorter: 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella, 5% Sangiovese
Anbefalet til: risotto med svampe eller safran, pasta og lasagne, grillet kød og hårde oste såsom parmesan og pecorino
Fadlagring: 15 måneder på egetræsfade (2 år gamle)

Beskrivelse

Allegrini Palazzo Della Torre IGT Veronese

Dette er en af de vine, der har gjort Allegrini berømt i hele verden. De håndhøstede druer kommer fra markerne omkring Villa della Torre med over 40 år gamle vinstokke og blendet består af den traditionelle kombination af Corvina og Rondinella samt en smule Sangiovese. Vinen er lavet ved hjælp af en innovativ "Ripasso" teknik. De fleste af druerne gæres lige efter høsten, men en andel bliver lagt til tørring. I januar efter høsten blandes mosten fra de delvist tørrede druer så i vinen som gennemgår endnu en gæring. Resultatet er en fløjlsblød, fyldig og velafbalanceret rødvin, med intens moden frugt og et langt lagringspotentiale.

Anmeldelser

 • 5 Stjerner - Gastro.dk 04.05.2018:"Rondinella og Corvina udgør rygraden og får struktur fra en smule sangiovese i denne vin, der delvist er lavet med tørrede druer. Først gæres en del af høsten med det samme, mens anden del først tørres og dernæst tilsættes. Således får man en lettere vin, både struktur og alkohol mæssigt, som samtidig har nogle amarone-karakteristika over sig i for form af let sødme og en karakter af tørrede kirsebær og blommer. Syren er frisk, og tanninerne er fløjlsbløde og imødekommende. En flot kompleks vin, der smager rigtig godt."
 • 5 Stjerner og GODT KØB - Ekstrabladet 17.11.2017:" Corvina og rondinella fra Veneto. En vin som år efter år har en høj kvalitet og viser at Veneto er et spændende område som ikke kun laver billige vine udover de dyrere Amarone og Ripasso vine. Mørke bærnoter, lakrids, peber og vanilje i smagen. Yderst vellavet med en lang afslutning."
 • 5 Stjerner - BT 04.11.2017:" Lækker, saftig rødvin, fremstillet delvist af tørrede druer. Flot, fyldig smag af mørke kirsebær, tranebær, blommer, urter, krydderier og toast. Velegnet til: Serveres v. 18 gr. til medium krydret mad"
 • 90P - The Wine Advocate maj 2017:" A food-friendly blend of mostly Corvina Veronese (70%) with smaller parts Rondinella (25%) and Sangiovese (5%), the 2013 Palazzo della Torre exhibits the brightness and inner harmony of this slightly cooler vintage. Palazzo della Torre is one of the break-out successes of Allegrini's new lineup. The low price makes it interesting. The wine is dark and thick in appearance, and the bouquet is shaped by strength and power. Blackberry preserves, cherry confit, barbecue spice and Spanish cedar form a thick and tightly knit bouquet."
 • 91P - - Decanter 25.04.2017:" There is no use of marc and lees here, but this blend of Corvina with 25% Rondinella and 5% Sangiovese contains around one-third of grapes dried for around 40 days (longer in lighter vintages, shorter in generous ones). Deep black-red in colour, with bright, engaging aromas of red fruit, leaves, smoke and vanilla, and a cascading, succulent tumble of fruit on the palate, fine tannins and a dash of incense spice, too. Poised, lively and stylish."
 • 6 stjerner - DenKorteAvis.dk v/Erik Mortensen d. 01.02.17: "Selvom 12 flasker kan synes mange, så er der også her tale om et supergodt tilbud, specielt hvis der skal købes ind til en rund fødselsdag, en konfirmation eller anden festivitas. Vinen er fremstillet af 75% Corvina, 20% Rondinella og 5% Sangiovese druer efter en avanceret produktionsmetode, hvor en del af den friske most blandes med en most, som er lavet af tørrede druer."
 • 5 stjerner - Flaskehalsen.nu d. 27.01.17: "Vi er italienske Veneto, der ligger i den nordøstlige del af landet. Her finder vi den rigtig bløde og lækre Palazzo della Torre, der har lidt af de samme fine træk som Governo-vinene fra Toscana. Der er masser af frugt og blødhed, og det gør den til en vin, der går lige i buksen på den vinnyder, der vil have noget, der er let at gå til, men som samtidig stinker langt væk af kvalitet. Vinen er lavet på Corvina og Rondinella, der også er kendt fra Amarone og Valpolicella-vine, men her er også iblandet Sangiovese, der kan medvirke til at give de fine referencer til Toscana. Prismæssigt er vi i en kategori, hvor tilbudsskiltet på 110,- skriger i mit ansigt, at jeg skal skynde mig at købe en kasse. Normalprisen, der er nærmere de 200,- synes til gengæld en kende for højt i forhold til vinens værdi."
 • En af de bedste italienske vine til prisen på vinhulen.dk d. 28.12.16.
 • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 21.11.16: "Fantastisk flot "Ripasso" fra Allegrini med super lækker næse med snert af kaffe og vanilje, tæt kirsebærintensiv mund tilsat pæne mængder mørk chokolade og et delikat touch af balsamico i eftersmagen."
 • 90P, 5 stjerner og Kanonvin til Spotpris - fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 25.09.16: "Violet. Floral bund i duften sammen med røde bær og let træ og krydderi. Ret kompleks duft. Smagen starter sødmefuldt med røde bær, florale noter og en fin nuance af krydderi/træ og fast frugtsyre med bid. Solid greb i paletten, hvor biddet spiller godt sammen med frugt og krydderi. Finalen har flot længde og intensitet. Drik 2016-2019."
 • Palazzo Della Torre har været på Wine Spectator´s top 100 hele 6 gange
 • Druesorter: 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella, 5% Sangiovese
 • Fadlagring: 15 måneder på egetræsfade (2 år gamle)
 • Anbefales til: risotto med svampe eller safran, pasta og lasagne, grillet kød og hårde oste såsom parmesan og pecorino

Producent beskrivelse

Allegrini - førende vinproducent i veneto gennem generationer

I 5 århundreder har familien Allegrini været tilknyttet vinproduktion i Veneto regionen. Allegrini vingården som vi kender den i dag, blev grundlagt af Giovanni Allegrini, der med sin store forståelse for vinproduktion skabte nogle af de bedste vine i Valpolicella op gennem 60'erne og 70'erne. Dette arbejde er siden hen blevet videreført og videreudviklet af hans børn, Marilisa, Walter og Franco. Familiens høje ambitioner for deres vine i alle prissegmenter, gør at huset i dag er synonym med exceptionel høj kvalitet og den berømte italienske vinguide Gambero Rosso kårer også Allegrini som førende producent i området år efter år. Allegrini familen ejer desuden det berømte brunellohus San Polo og Poggio al Tesoro i Bolgheri.

Fremragende Amarone og "Cru" enkeltmarksvine

Familiens jordbesiddelser er imponerende med vinmarker i mange af landsbyerne i Classico zonen. Allegrini er i særdeleshed anerkendt for deres Amarone men også for deres "cru" produktion, hvor hver vinmark er beplantet med de lokale druesorter der er bedst egnet til jorden og hvor én vinmark er bestemt til at give én enkelt vin - f.eks. den berømte vin La Poja på 100% Corvina druer fra marken af samme navn. Ved til stadighed at fokusere på kvalitet, elegance, intensitet, koncentration og kompleksitet fremstår Allegrini i dag som en af de fornemste fortolkere af Valpolicella Classico, enkeltmarks Valpolicella, Recioto og ikke mindst fremragende Amarone.

Innovativ winemaking

Franco Allegrini blev vinmager i 1983 efter faderen Giovannis død. Franco havde arbejdet tæt sammen med Giovanni i mange år og har erhvervet både hans fars dygtighed og lidenskab for vin. Franco har lige siden været en pioner for kvalitetsrevolutionen i området gennem adskillige banebrydende tiltag så som en moderne version af Ripasso teknikken, hvor man i stedet for at gengære vinen på rester fra Amaroneproduktionen, lægger en procentdel af druerne til tørring og bruger disse druer fra samme vinmark til gengæringen. Denne innovative metode intensiverer frugten i vinen og terroirets karakter i den endelige vin. Blandt andre tiltag kan nævnes anvendelsen af barriques og oprettelsen af et moderne drue tørringscenter kaldet Terre di Fumane, der i dag står som benchmark for Valpolicella-regionen.

Kvalitet vægtes højere end titler

Som en innovativ og kompromisløs producent forsøger Allegrini år efter år at forbedre og optimere deres vine og lader ikke diverse regulativer stå i vejen for deres mål. Derfor valgte de at udelade den obligatoriske "tredje" og mindre kvalitative Valpolicelladrue, Molinara, allerede fra årgang 1997 (inden druen lovmæssigt blev fjernet fra listen over obligatoriske druer i 2003) og accepterede dermed frivilligt at deklassificere en del af deres produktion fra DOC til IGT. Dette stoppede dog ikke vinkritikere verden rundt i at lovprise Allegrinis vine - f.eks. har husets Amarone og IGT-vinen La Poja (100% Corvina) i de sidste mange år fået tildelt 3 glas af vinguiden Gambero Rosso. Allegrini valgte til gengæld at genindføre Oseletta druen - en gammel Valpolicella druesort som på trods af et lavt høstudbytte giver en fantastisk struktur og krop til vinen på grund af dens høje indhold af tannin.

International anmelderros

Winery of the Year i Gambero Rosso 2016: "The Estate's vineyards now extend for more than one hundred hectares in the Valpolicella, distributed along the best exposed slopes in the appellation: indeed, Allegrini eschews the valley floor and pursues the freshness that only high elevations can provide, thus producing wines in a manner that is disciplined and beyond compromise." Allegrini har hele 19 gange fået de maksimale 3 glas i den berømte italienske vinguide Gambero Rosso. "one of my favorite producers in Valpolicella" Citat Robert Parker's The Wine Advocate "Regardless of their appellation, Allegrini's top wines are certainly proof of the true potential of the region. Marilisa and her brothers have taken some of the region's best indigenous grapes, such as Corvina, and turned them into wines that can compare with the best in the world." Citat Wine Spectator "Allegrini is a reference-point producer for fine Amarone." Citat Vinousmedia.com v/Antonio Galloni

Corte Giara - hverdagsvine med Allegrinis kvalitetsstempel

Corte Giara er navnet på Allegrini's brand af vine produceret på druer som familien køber fra særligt udvalgte vinbønder. Målet med Corte Giara er at fremstille ærlige hverdagsvine med stor typicitet fra en række klassiske områder i Veneto, såsom Soave, Bardolino, Valpolicella og Amarone. Vinene i denne serie er bestemt et bekendtskab værd for Familien Allegrinis høje standarder for kvalitet mærkes også tydeligt her. Der er tale om moderne, rene og frugtdrevne vine til en pris hvor alle kan være med.