2012 Ten. Castelbuono Lunelli Carapace Montefalco Sagrantino

DKK 199,95
pr. stk. v/12 stk. 239,95   pr. stk.

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Nordjyske Stiftstidende
Wine Enthusiast 92 point

Vin-Info

Varenummer: 60131312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: TRÆ 6
Producent:
Land:
Område: Umbrien
Druesorter: 100% Sagrantino
Anbefalet til: Rødt oksekød, lammekød, dyrevildt, osso buco
Fadlagring: 24 mdr. på store egetræsfade og 12 mdr. på flaske

Beskrivelse

Tenuta Castelbuono

Tenuta Castelbuono er ejet af Lunelli-familien, som også ejer berømte Ferrari Spumante i Trentino, som indiskutabelt hører til blandt Italiens vigtigste producenter af mousserende vin efter champagne- metoden. Familiens første produktion af rød- og hvidvine begyndte i 1980´erne, hvor de på deres vineri i Trentino, lavede en lille mængde Chardonnay og Pinot Noir. Dette greb efterfølgende om sig og blev til den selvstændige vingård Tenuta Margon og senere i 2000 købte familien Tenuta Podernovo i Toscana og igen i 2001 Tenuta Castelbuono i Umbrien.

Arkitektonisk mesterværk i Umbriens bakker

Forført af det natursmukke Umbrien har Lunelli-familien valgt bakkerne i Umbrien i det centrale Italien, som den ideelle ramme for opførelsen af en topmoderne vingård. Tenuta Castelbuono er tegnet af den italienske skulptør, Arnaldo Pomodoro. Resultatet er et ganske spektakulært og visionært vineri, der forener natur og kunst, og samtidig giver de bedste betingelser for produktionen af de rigt strukturerede vine Ziggurat, Lampante og Carapace.

Sagrantino - Nebbiolo druens sydlige konkurrent

Umbriens unikke rødvinsdrue Sagrantino kan snildt konkurrere med Barolo's Nebbiolo drue når det kommer til at producere kraftfulde, tanninrige vine dog er Sagrantinos tanniner ofte blødere. Både Sagrantino druen og Umbrien som vinproducerende område, har dog stået meget i skyggen af de store berømte områder længere mod nord og vest såsom Veneto, Piemonte og Toscana. Producenter med høje ambitioner, evner og midler har været en mangel vare men det er bl.a. Lunelli familien ved at lave om på.

Gamle vinmarker bragt til live og konverteret til økologi

Vingårdens 30 ha vinmarker ligger på bakkeskråninger omkring Montefalco og Bevagna i Umbrien, og er beplantet med den lokale druesort Sagrantino og Sangiovese. Ud over opførelsen af det smukke vineri, så bestod arbejdet i de første år primært i genopretningen af de 30 hektarer gamle vinmarker, som samtidig blev omlagt til økologisk dyrkning. Tenuta Castelbuono har siden 2014 været økologisk certificeret. Lunelli familiens vinøse kunnen og store investering i at producere vine af høj kvalitet, har været med til at gøre Umbrien til det 'up-and-comming' vinområde det er i dag. "The Lunelli family of Ferrari sparkling wine fame has branched out to other areas of Italy. They have invested heavily in Montefalco, Umbria, and their presence has given an enormous sense of credibility to this promising region." - Citat Robert Parker's The Wine Advocate

Carapace Montefalco Sagrantino DOCG

Skøn dyb duft af modne brombær, blåbær, sorte kirsebær og rosenblade med dybere noter af lakrids og chokolade. I munden er vinen tanninrig men uden hårdhed. Vinen er nærmest cremet med kraftig frugt og fylde men holdes elegant i skak af en underliggende syre og modne, polerede tanniner samt raffinerede krydrede og mineralske strejf i den lange finish.

Anmeldelser

  • Nordjyske stifttidende 03.11.2018:" Carapace, Sagrantino Montefalco, havde fin struktur. God balance. Meget vellavet vin, der var klar til at drikke, selv om der ikke var tvivl om den solide bund af garvesyre. Den skal bruges i forbindelse med kød."
  • 92P - Best of 2017 issue of Wine Enthusiast Magazine:" Steeped plum, exotic spice, crushed mint and underbrush aromas take center stage. The palate is still youthfully austere, offering dried cherry, star anise and pipe tobacco framed in firm fine-grained tannins. Give it time to fully bloom. Drink after 2022"
  • Druesorter: 100% Sagrantino
  • Fadlagring: 24 mdr. på store egetræsfade og 12 mdr. på flaske
  • Anbefales til: Rødt oksekød, lammekød, dyrevildt, osso buco