2012 Pinot Noir Walker Bay Newton Johnson

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 24691312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Upper Hemel en Aarde Valley
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Retter med lyst kød, pastaretter, salater, lette grillretter, lammekød .... .
Fadlagring: 33% på nye franske egetræsfade og 67% på 1-3 år gamle egetræsfade.

Beskrivelse

Walker Bay Pinot Noir Newton Johnson

Newton Johnsons Walker Bay Pinot Noir er en perfekt introduktion til sydafrikansk koldklima Pinot Noir. Det er et blend af vine fra familiens yngre vinstokke (der på et senere tidspunkt vil indgå i enkeltmarksvinene) som på nuværende tidspunkt giver en ungdommelig frisk frugt, ikke uden karakter(!) men med mindre kompleksitet end druerne fra de ældre vinstokke. Druerne høstes i hånden, gæres med vildgær og vinen lagres 12 måneder på specielt fremstillede, mindre hårdt ristede egetræsfade fra Bourgogne (33% nye). Vinen har en flot lys, rød farve og en blomstret duft. Det er en elegant Pinot med feminin struktur og masser af frisk rød frugt såsom kirsebær og hindbær samt strejf af krydderi og vanilje. En lækker kølig og ungdommelig Pinot Noir med en dejlig blød eftersmag.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 33% på nye franske egetræsfade og 67% på 1-3 år gamle egetræsfade.
  • Akolhol: 14%
  • Anbefales til: Retter med lyst kød, pastaretter, salater, lette grillretter, lammekød .... .

Producent beskrivelse

Newton Johnson

Vingården ligger billedskønt ikke langt fra havet i Upper Hemel am Aarde Valley tæt på havnebyen Hermanus i Sydafrikas Western Cape område, ca. 1,5 times kørsel fra Cape Town. Dave Johnson og Felicity Newton grundlagde vingården i 1997.

Cape Wine Master

Dave Johnson har 30 års erfaring i vinbranchen og er som en af de første uddannet som Cape Wine Master, hans 2 brødre Bevan og Gordon arbejder også på vingården med Gordon som winemaker.

Kølige vinde fra Ishavet skaber unikke Cool Climate vine

Vingårdens unikke beliggenhed i Upper Hemel am Aarde Valley (Betyder Himmel og jord dalen på Afrikaans), hvor markerne ligger mellem 2 og 8 km fra havet, der er havudsigt fra alle marker, gør at området er et af de køligste i Sydafrika. Det er takket være de kølige vinde fra Ishavet, netop der hvor Atlanterhavet og det Indiske Ocean mødes, at det er det muligt at lave verdensklasse vine med fokus på elegance og terroir. Især er Pinot Noir og Chardonnay blevet berømte, men både Syrah og Sauvignon Blanc har vist sig også at være fantastiske. Jordbunden består af granitfragmenter, kvarts og ler og man anvender ikke sprøjtemidler.

Masser af ros fra Platter og Parker

Vingården er kendt som en af Sydafrikas bedste og NJ Family Vineyards Pinot Noir er den eneste Sydafrikanske Pinot Noir, der har fået de maksimale 5 stjerner 3 år i træk af John Platter, Sydafrikas svar på Robert Parker. Platter skriver i sin 2012 Guide to South African Wines:"Thoughtful, intelligent work in the vineyards and cellar (where natural process rule: gravity rather than mechanical pumping, no yeast inoculation, for example) mean continuing learning, continuing progress, what more can one ask ?" Neil Martin skriver i Robert Parkers Wine Advocate:" This is how Pinot Noir should be: vibrant and life affirming! Superb. "I've long been a fan of Gordon Newton Johnson's wines from the Upper Hemel-en-Aarde Valley. His is one of South Africa's finest Pinot Noirs plus his Chardonnay is packed full of flavour for the price."